Magazin Svet

On je najmoderniji sveštenik na svetu, 5 puta nedeljno vredno trenira i sav je tetoviran (FOTO)

tetovirani svestenik

Oskar Arngarden 38-godišnji je sveštenik Evangeličke luteranske crkve iz Švedske koji je sve samo ne uobičajeno svešteno lice na koje smo navikli.

Naime, on, kad nije u crkvi, vežba u teretani, a i vrlo je čest gost salona za tetoviranje, jer je njegovo telo prekriveno brojnim tetovažama, piše NY Post.

U teretanu ide čak pet puta nedeljno, a osim što diže tegove bavi se i crossfitom, što je posebno osmišljen trening za američke vojnike i policajce. Moderni sveštenik otvorio je i profil na Instagramu 2019. godine na kojemu sada ima neverojatnih 400 hiljada pratitelja.

On sam tvrdi kako je pojedince zainteresovao tipom treninga koje radi, a druge zbog fotografija na kojima se vidi njegovo savršeno oblikovano telo s puno tetovaža, što često piše i u komentarima korisnika ispod njegovih objava. Predstavlja se kao ‘crossfitpriest’ i vrlo je otvoren o svakoj temi koja se tiče njegovog privatnog života.

– O svešteničkom pozivu sam počeo razmišljati u dobi od 14 godina, a 2005. sam upisao teologiju. Šest godina nakon toga sam se zaredio i nikad nisam zažalio zbog toga – rekao je.

Kako kaže, oduvek je voleo sport, a kao mali je igrao fudbal, pa se kasnije samo prebacio u teretanu.

– Počeo sam s treninzima snage u 18.godini, a danas vežbam pet dana nedeljno i to najčešće ujutro. To me odmah na početku dana ispuni energijom – dodao je.

Što se tiče reakcija ljudi, kaže da su poprilično različite.

– Crkva ne smatra da radim nešto pogrešno, a ljudi, oni reaguju različito, neki su kritični prema tome – kaže on.

Takođe, on bi u crkvi neke stvari menjao u smislu odnosa prema mladima. Smatra kako bi ih trebali više slušati pa tek onda pokušati uticati na njih.

– Crkva konstantno govori šta je ispravno, a šta nije, koje stvari se računaju, a koje ne… Ali, trebali bismo prvenstveno slušati mlade ljude, njihove priče, njihova iskustva, stvari sa kojima se bore, o problemima koje imaju, šta ih pokreće, a šta koči. Ja osobno više volim slušati i naučiti ponešto o nekoj osobi, nego puno pričati – zaključio je sveštenik.

Izvor: Večernji list, NY Post

Ispovest sveštenika iz Rume o heroinskom paklu: Sa 18 sam postao zavisnik, danas ponosni otac petoro dece

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
21 Shares
Share via
Copy link