Magazin

Istraživanje pokazalo ko su najgori vozači u Evropi, pažljivo za volanom kada se uputite na letovanje

najlošijiu vozači evropa
Foto: Getty/didesign021

Svi koji svakodnevno voze po velikim gradovima, posebno u saobraćajnim špicevima, znaju koliko to može biti stresno iskustvo. Situacija nije mnogo različita ni ukoliko ste u inostranstvu nekada iznajmili automobil i započeli istraživanje, posebno jer je vožnja u svakoj zemlji drugačija.

Postoje neka druga pravila, a najgore od svega je naravno – potpuno nova kultura vožnje.

Većina vozača imala negativan stav o vožnji sunarodnika

Međutim, ako ste se ikada zapitali u kojoj zemlji su vozači najgori, istraživanje, koje je naručio najveći francuski koncesionar autoputeva “Vinci Autoroutes”, dalo je odgovor na to pitanje.

Tokom istraživanja ispitano je 12.400 Evropljana iz 11 zemalja, koji su odgovorili kako doživljavaju svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnika i vožnju ostalih stanovnika Starog kontinenta.

Rezultati istraživanja su, u najmanju ruku, zabrinjavajući. Od svih ispitanika, čak 79 odsto imalo je negativan stav prema kolegama vozačima, piše punkufer.hr.

Grčka zabeležila najlošije rezultate

U Velikoj Britaniji četvrtina ispitanika rekla je da su za volanom potpuno drugačiji ljudi, međutim, potpuno je neverovatan stav Grka o vozačima iz drugih zemalja.

Čak 91 odsto njih iznelo je negativan stav, ali su isto tako kritični i prema svojim sunarodnicima, pa je Grčka zabeležila najlošije rezultate u anketi.

Psovke, trubljenje, razgovori mobilnim telefonom tokom vožnje, pa čak i izlazak iz automobila u želji za obračunom– sve su to stvari koje, po rečima Grka, njihovi sunarodnici rade svakodnevno.

Dakle, budite oprezni ako planirate da se vozite grčkim putevima ovog leta.

Ipak, nije sve tako crno – Španci i Britanci najmanje su kritični prema tuđoj vožnji u svojim zemljama, dok su Nemci ljubazni prema svojim sunarodnicima i smatraju da je vrlo malo njih agresivno ili neodgovorno.

Izvor: punkufer.hr

Novi ruski rulet na srpskim putevima, još jedan vozač auto-putem u kontra smeru (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link