Fotografije Novi Sad Vesti Novi Sad

Najlepše jesenje slike Novog Sada

Jesen u Novom Sadu je posebno lepo godišnje doba. Posle vrelog leta koje je, doduše, krcato zanimljivim događajima, ali je prokleto vruće. Jesen je i uvod u zimu, a ona je u Novom Sadu, ne računajući kratke periode, uglavnom bljuzgava. Ovih 7 fotografija je snimilo 7 različtih autora, od profesionalnih fotografa do ljubitelja prirode. To je naš izbor najlepših slika ove jeseni.

Dečji odmor

jesen-slike-vera-cepic
Vera Čepić

– Fotografija je nastala u očaravajućem Futoškom parku. To mesto posebno volim, jer ispunjava sve želje moje dece, pa i ovu – da prilegnu ako se baš umore – kaže fotograf Vera Čepić.

Kestenje

jesen-novi-sad-foto-nenad-mihajlovic
Nenad Šone Mihajlović

– Inače sam stalno u gužvi, tako je kada radiš u dnevnim novinama. Ali ovo je bilo drugačije. Slika je nastala u Dunavskom parku tokom jedne dosadne šetnje sa fotoaparatom kroz grad. Bila mi je potrebna neka gradska fotka za novine. Kestenje je došlo kao inspiracija za sliku o jesenjem danu – kaže Nenad Šone Mihajlović, fotoreporter u listovima Blic i 24 sata.

Crni mačor

jesen-priroda-branislav-mamic
Branislav Mamić

Fotografija je nastala u Kovilju, Arkanj u počivšoj kafani Na kraj sveta. Posle poslovično dobre riblje čorbe i ribe, uz kratku šetnju uz Dunav priključio nam se i ovaj crni mačak. Njegovi razlozi su više nego očigledni. Uvek dobra riba – kaže Branislav Mamić.

Jezerce u parku

jesen-dunavski-park-djordje-acamovic
Đorđe Aćamović

– Išao sam na fakultet, pa sam svratio u Dunavski park. „Škljocao“ sam desetak minuta kako bih uhvatio pravi momenat…  Jato golubova je uzletalo i napravio sam 6-7 fotografija. A onda sam još jednom uzeo aparat i video dvoje starijih ljudi kako stoje pored jezerceta u parku i hrane patke. Kadar se sam namestio. Neke se fotografije jednostavno dogode, pravo mesto, pravi momenat… – kaže Đorđe Aćamović.

Šljapkanje po baricama

jesen-novi-sad-gordana-marinkovic
Gordana Marinković

– Jesen je ponovo u našem gradu. Vreme je za zlatne boje, vesele kišobrane i šljapkanje po baricama – kaže Gordana Marinković (Beti Bup).

Zlatno lišće

jesen-u-novom-sadu-marko-grk
Marko Grk

– Bacio sam se na zemlju da vidim kako izgleda jesen iz ugla opalog lišća. A Kamenički park je inače znatno manje posećen i ništa manje lep od drugih parkova – kaže Marko Grk.

Futoški park

jesen-futoski-park-davor-satara
Davor Šatara

– Nastala je sasvim slučajno. Inače, često šetam tim parkom jer mi je u komšiluku, i  uvek ponesem aparat. Koliko god poznavao park, uvek se nađe neki novi momenat, detalj, nov ugao ili interesantno osvetljenje. Naravno, izgled parka se menja kroz godišnja doba, pa često ulovim i neku lepu fotografiju – kaže Davor Šatara.

Pogledajte i najlepše mladenačke fotografije

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

A

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš