Magazin Putovanja

Ovo je najlepša plaža u Evropi za 2022, a srpske turističke agencije nisu ni čule za nju

porto santo plaža
Foto: Visit Madeira

Porto Santo Golden Beach, adut portugalskih Madeira ostrva, najbolja je plaža u Evropi za 2022. prema European best destinations listi, prenosi Nova.rs.

Tu plažu dugu 9 kilometara, sa zlatnim peskom i kristalno čistim tirkiznim morem, teško ćete naći među ponudama naših turističkih agencija.

“Ostrva Madeira, koja uključuju glavno ostrvo Madeiru i Porto Santo, ove godine su najbolja destinacija za letovanje u Evropi sa dve plaže u top 5 najlepših u Evropi. Nagrađena titulom „Najbolja plaža u Evropi 2022“, zlatna peščana plaža Porto Santo svetski je poznata. Pored toga što je savršena za uživanje, poznata je i po terapeutskom dejstvu peska. Spa Porto Santo naizmenično koristi tretmane morskom vodom i tople tretmane peskom“, navodi se u opisu, a zanimljivo je da je već na trećem mestu Seixal Beach na severnoj obali Madeire, karakteristična po crnom pesku.

porto santo plažaMadeira ostrva rođena su iz vulkana usred Atlantika. Ako odlučite da se u sopstvenom aranžmanu zaputite u mesto gde je, kako kažu, “večno proleće”, opcije su letovi iz Lisabona ili Porta.

“Mnogo manje prometna od Kanarskih ostrva, ostrva Madeira nude autentični turizam, 100% prirodu i hotelsku infrastrukturu na visokom nivou. Ako želite da izbegnete gužvu i ponovo se povežete sa prirodom, to je vrhunski izbor ovog leta”, navodi se u preporuci te atraktivne letnje destinacije.

Izvori: Nova.rs, Visit Madeira

Najlepše ostrvo na svetu je pravi raj na zemlji (VIDEO)

OGLAS

229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link