Lifestyle

Ako odgovorite tačno na ova tri pitanja – vi ste genijalac

Najkraći test inteligencije sadrži samo tri pitanja, ali to nikako ne znači da ćete lako izaći na kraj sa njima.

Sva tri pitanja koncipirana su tako da procene vašu sposobnost rešavanja naizgled jednostavnih problema.

Test inteligencije pitanja

1. Palica i loptica ukupno koštaju jedan dolar i deset centi. Palica košta jedan dolar više od loptice. Koliko košta loptica?

2. Ako je potrebno pet minuta da pet mašina napravi pet proizvoda, koliko bi vremena trebalo da sto mašina napravi sto proizvoda?

3. U jezeru se nalazi mnogo lokvanja. Svakog dana gomila udvostruči svoju veličinu. Ako je gomili lokvanja potrebno 48 dana da prekrije čitavo jezero, koliko bi joj trebalo da prekrije polovinu jezera?

Test inteligencije odgovori

1. Ako palica košta jedan dolar više od palice, lako je pretpostaviti da loptica košta deset centi. Međutim, to bi značilo da palica košta dolar i deset centi, s obzirom na to da košta jedan dolar više od loptice. Kako bi ukupan iznos bio jedan dolar i deset centi, loptica mora koštati pet centi – a palica košta jedan dolar i pet centi.

2. Trebalo bi pet minuta da sto mašina napravi sto proizvoda.

Pet mašina može napraviti pet proizvoda za pet minuta. To znači da će jedna mašina napraviti jedan proizvod takođe za pet minuta. Zato će sto mašina napraviti sto proizvoda za pet minuta.

3. Gomili lokvanja trebalo bi 47 dana da prekrije polovinu jezera.

Gomila udvostručuje svoju veličinu svaki dan dok se širi. To znači da bi na 47. dan, dan pre nego što bi prekrila čitavo jezero, bila na pola puta do pune veličine.

Ko nema u vuglu, ima u Guglu: Šta najčešće pitamo internet

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap