Lifestyle Magazin

Za 30 godina nokti su joj narasli 7 i po metara, dok ih nije isekla brusilicom

najduzi nokti na svetu

Ajana Vilijams iz Sjedinjenih Američkih Država ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najdužim noktima na svetu. Međutim, prethodnog vikenda se rastala od svoje “krune” i nokte odsekla posle 30 godina!

Dr Alison Ridinger iz dermatološke ordinacije „Trinity Vista“ iz Fort Vorta u Teksasu, SAD, morala je da koristi električnu brusilicu kako bi obavila posao, ali je pre toga Ajanine nokte izmerila poslednji put.

Ispostavilo se da je Ajana oborila sopstveni rekord iz 2017. godine u najdužim noktima na rukama sa 733,55 cm.

Ovo je prvi put da je rekorderka odsekla nokte od ranih devedesetih, što je značilo da je bilo emotivno, gorko-slatko zbogom kada je Ajana konačno morala da se rastane od njih.

– Negujem nokte već nekoliko decenija. Sada sam spremna za nov život. Znam da će mi nedostajati, ali vreme je da oni odu – rekla je Ajana, žena koja se više od 28 godina posvetila negovanju noktiju. Na neki način oni su postali ključni deo njene ličnosti.

Još kao dete, ova Teksašanka volela je nokte i manikir. Nosi lepe uspomene na situacije kada je tražila od majke da proveri koliko su joj dugi nokti i da li može da ih oboji u određene boje.

Ajana je sigurno ostvarila svoje snove iz detinjstva, a prvi put je zvanično prepoznata po svojim ogromnim noktima 2017, da bi potom oborila i Ginisov rekord 2018. godine.

U to vreme njeni nokti bili su 576,4 cm i bilo joj je potrebno više od dve bočice laka za nokte i 20 sati da uradi manikir.

U novije vreme bile su joj potrebne tri-četiri bočice laka za nokte i Ajana je taj zadatak morala da obavlja nekoliko dana.

Ajana se svakodnevno suočavala s poteškoćama jer nije bila u stanju da obavlja neke aktivnosti kao što je pranje suđa i stavljanje čaršava na krevet.

– Moram da budem vrlo, vrlo oprezna sa svojim pokretima. Tako da se obično u mislima već pripremam za sledeći korak koji moram da uradim da ne bih povredila ili slomila nokat. Uzbuđena sam zbog sečenja noktiju jer se radujem novim počecima – rekla je Ajana.

Ali sada će sa svojim skraćenim manikirom moći da uradi mnogo stvari s lakoćom.

Pre konačnog sečenja, Ajana je rekla da je dobila mnogo različitih reakcija od drugih koji bi njene nokte videli javno, ali većina je bila pozitivna. Podršku su joj posebno pružala deca od sedam ili osam godina.

– Deca mi priđu i kažu „to su ti nokti?!“, a ja im kažem „da“, a zatim ih pitam „koliko imaju godina“, a oni kažu „deset ili sedam“, na šta ja kažem „pogodite koliko su moji nokti stari? „Oko 28-29 godina! Stariji su od vas!“

iseceni nokti

Ajana se raduje budućnosti, a njeni nokti sada će biti sačuvani i izloženi u muzeju „Ripley’s Believe It or Not!“ u Orlandu na Floridi, a zbog čega je ova žena veoma uzbuđena.

Iako je najnovije Ajanino merenje oborilo njen nekadašnji rekord, rekord najdužih noktiju na paru ženskih ruku svih vremena i dalje stoji uz Lee Redmond (USA), koji ih je počeo puštati 1979. godine i pažljivo manikirao da bi dostigli ukupnu dužinu od 8,65 metara.

Međutim, bez obzira na sve, nokti će uvek biti jedan od njenih omiljenih dodataka.

Izvor: 24 sedam

Srbin obara bizarne rekorde koje sam postavlja: Kad nema kafane idemo na groblje, na Zadušnice gozbena trpeza na groblju

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

190 Shares
190 Shares
Share via
Copy link