Magazin

Najčudnija imena dece srpskih zvezda: Fejt, Lajf i David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest

beba

Poznate ličnosti iz šoubiza, kako inostrane tako i domaće, kao da se utrkuju poslednjuh godina ko će svojim naslednicima dati neobičnije ime.

Holivudske zvezde započele su taj trend, kojem nisu odolele ni domaće ponate ličnosti.

Slavni roditelji trude se da budu što originalniji, a neki su čak otišli toliko daleko da su imena svojih naslednika zakonom zaštitili, kao na primer Džej Zi i Bijonse.

Na našoj javnoj sceni još uvek nije došlo do toga, ali su mnogi za svoju decu odabrali neobična, strana imena, ili čak imena koja do sada gotovo niko nije čuo.

Tako se ćerka kreatorke Suzane Perić zove Tifani, dok je manekenka Jovana Đorđević svojoj ćerkici dala ime Noel, što znači Božić.

I voditeljka Nina Seničar za ćerkicu je odabrala nesvakidašnje ime, te se devojčica zove Nora Grejs.

Pevačica Jelena Karleuša i fudbaler Duško Tošić ćerke su nazvali po grčkim boginjama Atina i Nika, a sve popularnije ime za dečake jeste Noa, te su tako svoje sinove nazvali Janko i Biljana Tipsarević, kreatorka Kristina Bekvalac i mnogi drugi.

Deca pokojne književnice Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića zovu se Lav Grigorije i Vila Evanđelina, a ćerke fudbalera Marka Pantelića zovu su Ingrid i Alegra.

Originalan je bio i reper Skaj Vikler čija ćerka se zove Strela, dok su pevač Nikola Rokvić i manekenka Bojana Barović svojoj naslednici dali ime Leona.

U porodici Đogani važi tradicija davanja deci italijanskih imena, pa se tako ćerke koje je Đole dobio sa Slađom Delibašić zovu Silvija i Marinela, a deca koju je dobio sa Vesnom su Adrijano i Laura.

Sve više javnih ličnosti odlučuje se za kratka imena za decu, pa su tako Nikolija Jovanović i Relja Popović starijoj ćerki dali ime Rea, ćerka Ene Popov je Ria, dok su Ana Štajdohar i Nikola Demonja svoju naslednicu nazvali Nia, prema početnim slovima svojih imena.

I voditeljka Nataša Pavlović sinovima je dala nesvakidašnja imena – Oleg i Jan.

Njena koleginica Kristina Radenković takođe je sve iznenadila kada je sinu dala ime Rogan, kako je rekla, po knezu Roganu iz „Gorskog vijenca“.

Sa druge strane, mnoge naše poznate ličnosti daju i duga imena deci, tako su sinovi Lepe Brene i Bobe Živojinovića Stefan Emerald i Viktor Ernest, a pevač Darko Rundek svom sinu dao je verovatno najduže ime ikada – David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

Deca političara Čede Jovanovića takođe imaju po dva imena Mihajlo Lajf, što znači život, Jana Hart, što na engleskom znači srce i Zora Fejt, sudbina ili vera.

Starija ćerka Zdravka Čolića zove se Una Zvezdana, a verovatno najneobičnije ime za naslednika izabrao je bivši suprug Nataše Bekvalac, Luka Lazukić, sa svojom sadašnjom suprugom balerinom Slađanom Ivanišević. Naime, oni su sinu dali ime Nor Nu, što u nekim kulturama znači “širenje svetlosti”

Izvor: Nova

Mama metalika deci dala imena Slayer, Pantera i, naravno, Metallica

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
51 Shares
Share via
Copy link