Putovanja Top 10

TOP 5 skijaških centara u Evropi idealnih za aktivni odmor

Magazin Conte Nast Traveler birao je najbolje skijaške centre u Evropi. Iako na obroncima Alpa ima mnogo dobrih ponuda za skijaše, ovih pet se posebno ističe.

Gštad

Na prvom mestu je Gštad, mestašce u Švajcarskoj gde se, osim kvalitetnih skijaških staza, nalaze i mnogobrojne druge aktivnosti za posetioce.

Centar mesta je ispunjen turističkim sadržajem i nije dozvoljen saobraćaj kako bi posetioci mogli da nesmetano uživaju, piše B92.

Za one kojima je uz planinske aktivnosti potrebna i dobra hrana, u Gštadu mogu da pronađu restoran sa Mišelinovom zvezdom.

Sent Moric

Na drugom mestu je još jedno mesto u Švajcarskoj, a to je Sent Moric.

Osim što je jedan od najboljih, ovo je i najstariji skijaški centar u svetu. Ovo mesto je toliko savršeno da je obasjano suncem 322 dana godišnje, vazduh je suv, a snega ima dovoljno za skijaše.

Ali i oni koji samo žele da uživaju na planini mogu da birajui sadržaj koji žele.

Kurševel

Kurševel se nalazi u Francuskoj i izabran je kao treći najbolji skijaški centar u Evropi. Iako nije najbolji, prostire se na površini većoj nego bilo gde u svetu. Kurševel 1850 je staza na kojoj ima dovoljno snega za skijanje i u toku marta.

Ukoliko se odlučite za ovo skijalište, verovatno ćete sresti mnogo poznatih ličnosti koje vole zimske aktivnosti.

Val d’Izer

Val d’Izer neki smatraju najlepšim skijaškim centom u Francuskoj, a posećuju ga čak i oni koji ne skijaju već koji samo žele da uživaju u prizoru snežnih planina.

Iako snega ima dovoljno, u Val d’Izeru se nalazi najveća mašina za pravljenje veštačkog snega u Evropi.

Iako je skijalište veoma popularno i ima mnogo neiskusnih skijaša, staza ima dovoljno tako da oni koji znaju mogu nesmetano da skijaju.

Sankt Anton am Arlberg

Sankt Anton

Na petom mestu našao se jedan austrijski skijaški centar.

Sankt Anton am Arlberg je gondolom povezan sa skijalištima u blizini, što čini najveći povezani skijaški centar u Austriji i peti najveći u svetu. Zbog broja staza, najbolje je da svakog dana izaberete drugu i u potpunosti upoznate Sankt Anton.

Top 10 razloga zašto je skijanje na Kopaoniku odlična ideja

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

404 Shares
404 Shares
Share via
Copy link