najbolji_sajtovi_za_ucenje_
pixabay.com
Lifestyle

Najbolji sajtovi za učenje stranog jezika

Danas kada postoji toliko aplikacija i dobrih internet sajtova za učenje stranog jezika zaista nema više izgovora zašto ne biste počeli već danas! Sledi lista najboljih sajtova/aplikacija koju smo izabrali za vas.

duolingo.com

Preko ovog sajta sa engleskim kao osnovom možete učiti čak 16 jezika – španski, nemački, italijanski, norveški, portugalski itd. Ukoliko izaberete nemački kao osnovni jezik, možete učiti engleski, španski i francuski, a na francuskom vam je dostupno pet jezika. Na početku možete raditi test znanja stranog jezika koji želite da učite ili početi ispočetka. Duolingo kombinuje gramatiku sa vokabularom, uz vežbe govora i slušanja. Osim toga dostupna je i aplikacija za mobilne telefone tako da možete nastaviti sa učenjem i kada niste kod kuće. Korišćenje sajta i aplikacije je potpuno besplatno.

livemocha.com

Lekcije na ovom sajtu su dostupne u 35 jezika i podeljene su prema ciljevima u pisanju, citanju, slušanju i pričanju stranog jezika koji učite. Prevodi gotovo svih reči su na početnom nivou dostupni i na srpskom. Ovaj sajt možete koristiti i besplatno – preko osvojenih poena ili plaćanjem. Da biste stekli poene i besplatno učili strani jezik potrebno je da komunicirate sa drugim korisnicima i međusobno pomažete jedni drugima, u vidu ocenjivanja, s tim što na početku, samom registacijom na sajt, dobijate određeni broj besplatnih poena kako biste počeli sa lekcijama. Trenutno nije dostupna aplikacija za mobilne telefone.

ucenje_jezika_online
pixabay.com

busuu.com

U lekcije stranih jezika na ovom sajtu uključene su audio i pisane vežbe vokabulara i gramatike uz mogućnost povezivanja sa osobama koji je to maternji jezik i ostalim ljudima koji uče isti jezik kao i vi. Tako vam je omogućeno vežbanje sa njima u realnom vremenu, a povratne informacije o svom znanju dobijate odmah. Učenje jezika preko ovog sajta i istoimene aplikacije za mobilne telefone može biti besplatno, ali tom prilikom nemate pristup svim gramatičkim vežbama, video klipovima i PDF vežbanjima. Možete birati između 12 ponuđenih jezika, a korisnicima koji su spremni da plate omogućeno je učenje više jezika u isto vreme.

babbel.com

Na ovom sajtu lekcije su dostupne na 7 svetskih jezika, a sajt je podržan od Evropskog fonda za regionalni razvoj. Korišćenje ovoga sajta nije besplatno, ali registracija i prva lekcija bilo kog jezika vam neće biti naplaćene, što je dobar način da odlučite da li vam sajt i uslovi odgovaraju. Preko sajta i aplikacije možete učiti 14 jezika, a zanimljivo je da kada završite kurs jezika možete sebi odštampati sertifikat o znanju jezika. Babbel košta oko 13 dolara mesečno, ali ako uplatite paket za godinu dana dobijate gotovo upola manju cenu.

openculture.com

Ovaj sajt funkcioniše kao zbirni sajt za učenje različitih stvari i nadograđivanje znanja iz kulture i drugih oblasti, takođe i učenje jezika. Na ovom sajtu mogu se pronaći vežbe, literatura, rečnici i generalno materijal za samostalno učenje 48 jezika uključujući i audio vežbe. Sajt služi za prikupljanje potrebnih dokumenata za učenje i njihovo grupisanje na jedno mesto. Odgovaraće onima koji vole sami da prave plan učenja, a uz to potpuno je besplatno i verovatno ćete se zainteresovati za mnoge druge zanimljivosti koje ćete pronaći na sajtu.

Pročitajte savete za bolje učenje

Luftika
Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

1 Comment

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow