Balkan Magazin

Pijana devojčica (15) iz Hrvatske tukla majku i gađala je čašom jer je isključila internet

Nasilje nad roditeljima
Ilustracija, Foto: Profimedia

Za vatru postoji izraz da je dobar sluga, ali loš gospodar, a čini se da bi se isto moglo reći i za internet, čija je prekomerna upotreba proglašena za klinički poremećaj sa izuzetno negativnim posledicama na funkcionisanje ličnosti.

U to se uverila i jedna majka u Hrvatskoj, koju je 15-ogodišnja ćerka fizički napala u jutarnjim časovima, pošto nije htela da joj uključi internet, zbog čega je maloletnica završila na sudu.

Pijana maltretirala majku jer je htela da koristi društvene mreže

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se početkom juna ove godine, u jednom slavonskom gradu, nasilnički ponašala prema sopstvenoj majci u vremenu od 2.45 do 3 sata ujutro, počinivši psihičko i fizičko nasilje nad njom.

Devojčica je, prema izjavi majke, došla iz grada kući u alkoholisanom stanju, piše Telegraf.

Nakon što je ušla u stan i presvukla se, ušla je kod majke u spavaću sobu i probudila je kako bi joj uključila internet da bi maloletnica mogla da koristi mobilni telefon i društvene mreže, piše Danica.hr.

Sudski ukor za uvrede i fizičko nasilje

Kad je majka rekla ćerki da ide da spava i da je kasno, maloletnica je počela da vređa majku rečima: “D***** jedna, je**** ti mrtvu majku”.

Kad je majka iz ležećeg položaja sela na krevet, devojčica ju je otvorenim dlanom udarila u glavu.

Nakon opisanog sleda događaja, “maloletnica je sa manje komode, koja se nalazi kraj kreveta, uzela staklenu čašu i pogodila majku u predelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

Kako je reč o učenici prvog razreda srednje, koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umesto kazne, prema njoj primenio vaspitnu meru sudskog ukora, jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha vaspitne mere”.

– Na osnovu Prekršajnog zakona, maloletnici sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njenog ponašanja. Istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primeniti i teža sankcija – stoji u presudi.

Izvor: Telegraf

Island jedini na svetu uspeo da odvrati tinejdžere od droge alkohola i duvana

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
206 Shares
206 Shares
Share via
Copy link