Ljubimci Magazin

Najbolji kućni ljubimci za ljude s ubrzanim životnim tempom

Psi zahtevaju najviše nege, a ubrzani način života malo kome ostavlja dovoljno vremena za brigu. Ako shvatite da vam je prenaporno da se bavite dresurom, treninzima i šetnjama, kućni ljubimci poput zečeva priuštiće vam veliku radost, ali i uštedeti vreme.

Zec

Zečevi su mali, ali vrlo razigrani ljubimci. Njihov kavez zahteva povremeno čišćenje, a kod čišćenja posebnu pažnju treba posvetiti njihovim osetljivim nogama. Sveže seno, povrće i bilje najbolja su ishrana za zečeve, a sveža i čista voda uvek im mora biti dostupna.

mali-ljubimci-zec
Pixabay.com

Budući da vole da se igraju, u kavez im možete staviti igračku s kojom će se zabavljati dok vas nema. Ukoliko više vremena provode van kaveza pripazite na kablove i otrovne biljke.

Zlatna ribica

Zlatna ribica je najbolji kućni ljubimac za užurbani stil života. Ne zahtevaju nikakav trening, negu, vakcinaciju ili ogromnu količinu hrane. Čišćenje akvarijuma jedini je veliki posao koji se mora obaviti.

mali-ljubimci-ribica
Pixabay.com

Zlatne ribice mogu da žive u akvarijumu od šest do osam godina, što je malo u poređenju s ribama koje u normalnim uslovima mogu da žive i pedeset godina.

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link