Top 10

Najbolji događaji ovog leta

Tokom leta Novosađani će imati priliku da uživaju u brojnim kulturnim, muzičkim i filskim festivalima i manifestacijama. Izdvojili smo za svakog po nešto.

Exit

Festval EXIT  biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ove godine Exit slavi 15.  rođendan. Tokom četiri dana manifestacije nastupiće brojna poznata imena svetske muzike: Emeli Sandé, Manu Chao La Ventura, Faithless, Hardwell, John Newman, Tom Odell i mnogi drugi. Sve informacije o izvođačima i programu pronaći ćete na sajtu festivala.

Exit_687x254

Cinema city

Ove godine Cinema city se održava od 29. juna do 5. jula, u Kineskoj četvrti i Limanskom parku. Dnevna ulaznica košta  250 dinara i  podrazumeva dostupnost svih festivalskih sadržaja za određeni dan, dok  cena sedmodnevne ulaznice iznosi  950 dinara i  podrazumeva dostupnost svih sadržaja za vreme trajanja manifestacije. Posetioci će moći da uživaju u filmovima iz Irske, Velike Britanije, Hrvatske, Rumunije, Srbije, Kanade, Nemačke, Francuske, Kolumbije, Španije, Rusije, Italije i drugih zemalja. Program i sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Cinema city_516x516

 

Novosadsko muzičko leto

Novosadsko muzičko leto počinje 25. jula koncertom violiniste Stefana Milenkovića i lautiste Edina Karamazova. Manifestacija će trajati do 4. septembra. Ove godine nastupiće Masimo Savić i Matija Dedić, grupa Ođila, gitarista Miroslav Tadić i Novosadski big bend. Osim pomenutih, posetioci će imati priliku da čuju poznate ansamble i umetnike iz Srbije i regiona. Detaljan program festivala možete pronaći na sajtu Muzičke omladine Novog Sada.

Novosadsko muzi_ko leto_510x516

 

Dani Brazila

Ovogodišnji novosadski samba karneval održaće se od 14. do 16. avgusta. U oviru ove manifestacije organizovaće se radionice kapuere, samba plesa, samba udaraljki, izložbe, projekcije filmova, koncerti, žurke i sada već tradicionalna karnevalska povorka. Radionice samba udaraljki, plesa i kapuere vodiće brojni stručnjaci iz Evrope i Brazila. Sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu ove manifestacije.

Dani Brazila_687x412

 

Leto u vrtu galerija

Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i ove godine organizuju manifestaciju Leto u vrtu galerija koja će trajati od 25. juna do 5. septembra. Zainteresovani će u ovom periodu svakog četvrtka u 21 čas moći da uživaju u projekcijama filmova, muzici, plesu, putopisnim pričama i druženju.

Leto u vrtu galerija_387x516

 

Novosadsko BIG dečije leto

Novosadsko BIG dečije leto održava se petu godinu za redom i traje do 28. avgusta. Najmlađi će i ove godine moći tokom celog leta da uživaju u brojnim zanimljivim radionicama, igrama i predstavama. Raspored svih programa možete naći na sajtu Novosadskog BIG dečijeg leta.

Novosadsko BIG de_ije leto_687x353

Youth fair

Četvrti Regionalni sajam omladinskog turizma – Youth Fair održaće se  7. i 8. jula na Trgu slobode i u Katoličkoj porti. Na sajmu učestvuju organizacije i agencije koje se bave omladinskim turizmom, kao i nevladine organizacije koje povezuju mlade sa teritorije Zapadnog Balkana. Ove godine Youth fair se održava u znaku Omladinske prestonice Evrope za 2018. godinu, pošto je Novi Sad ušao najuži izbor za ovu titulu.

Youth fair_687x254

Art Eco market

Manifestacija Art Eco market održaće se u Katoličkoj porti u periodu od 6. do 12. jula, od 13 do 21 čas. Osnovna ideja zasniva se na stvaranju platforme koja utiče na porast kreativne industrije i stimuliše lokalne prozvođače hrane da predstave sopstveni rad. Sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Art Eco market_687x275

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link