Lifestyle

Najbolje motivacione knjige ikad napisane

Koliko puta vam se desilo da vam je inspiracija presušila, da jednostavno nemate pokretačku snagu niti motiva da nastavite, a prijatelji vas ne shvataju ili nemaju vremena ni da vas saslušaju? Probajte u takvim situacijama da pročitate motivacionu knjigu, možda vam pomogne, nekada je dovoljna i samo prava rečenica, odmoći neće sigurno. Prema istraživanju koje je Inc.com sproveo među svojim čitaocima, ovo su najbolje motivacione knjige ikada napisane.

„Od dobrog do sjajnog“ Džim Kolins

od_dobrog_ka_sjajnom
inc.com

Knjiga „Od dobrog ka sjajnom“ je nastala kao rezultat istraživanja koje su Kolins i njegov tim sproveli na 15 kompanija koje su se vinule u nebesa. Neće vam biti od koristi ukoliko ste prosečni, ali ako ste dobri pomoći će vam da postanete sjajni.

 

 

Četiri sporazuma“ – Knjiga mudrosti starih Tolteka, Don Miguel Ruis

cetiri_sporazuma
inc.com

 

Knjiga je bazirana na mudrosti i filozofiji starog indijanskog plemena Tolteka. Autor nam otkriva sprege i izvor samouverenja koja nas sprečavaju da budemo srećni i pridaju nam patnju.

„Misli i obogati se“ Napoleon Hil

misli_i_obogati_se
inc.com

 

Misli i obogati se je prva knjiga koja se bavila temom kako postati pobednik. Napoleon Hil je 25 godina tragao za ovim odgovorom, i on se nalazi u ovoj knjizi.

 

„Četvorosatna radna nedelja“ Timothy Ferriss

cetvrosatna_radna_nedelja
inc.com

 

Ako ste se uvek pitali kako da ne budete rob posla i kako da se obogatite radeći vremenski manje ali efikasno, uz česte mini odmore, preporučujemo vam ovu knjigu. Pomoću nje ćete promeniti život iz korena.

„Kako zaboraviti brige i naći zadovoljstvo u životu“ Dale Carnegie

kako_zaboraviti_brige
inc.com

 

Knjiga puna praktičnih saveta tipa kako da eliminišete 50 odsto briga, anksioznost, kako da dodate sat vremena više svaki dan za sebe, da budete zadovoljni i srećni. Jednostavno knjiga sa formulom kako da budete najbolja verzija sebe.

„Tajna“ Rhonda Byrne

knjiga_tajna
inc.com

 

Autobiografska knjiga koja je sa razlogom postala pravi bestseler. Na osnovu fragmenata koji su se usmeno prenosili kroz vekove, knjiga nam prikazuje primere ljudi koji su dostigli i ono što bi svako pomislio da je nedostižno.

„Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ Robin Sharma

kaludjer_koji_je_prodao_svoj_ferari
inc.com

 

Knjiga koja je spojila istočnjačku mudrost sa  zapadnim preduzetništvom. Govori o uspešnom čoveku koji uprkos tome nije srećan, odlučuje da se upusti na put samospoznaje.

 

Na listi su se još našle knjige „Moć sadašnjeg trenutka“ Eckhart Tolle, „Alhemičar“ Paulo Koehlo, „Sedam navika uspešnih ljudi“ Steven R. Covey, „Kako zadobiti prijatelje i uticati na ljude u digitalnoj eri“ Dale Carnegie, „Poslednje predavanje“ Randy Pausch, „Čarolija razmišljanja na veliko“ David J. Schwartz…

Pročitajte koje su to najbolje biografije

 

Milica Popić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link