Svako od nas ima svoju verziju recepta za makarone sa sirom. Mnogi vole da eksperimentišu i u ovo klasično jelo dodaju neuobičajene sastojke i začine.
Međutim, za najsočnije makarone sa sirom po receptu najvećih majstora kuhinje potrebna su samo tri sastojka – mleko, sir i testenina.
Najbolji kuvari u kuhinji primenjuju isprobani trik koji će vaše makarone sa sirom učiniti posebno sočnim i kremastim – umesto u običnoj vodi kuvaju ih u mleku, a onda ih zaliju nekim sirom koji se lako topi, kao što je, na primer, čedar, piše sajt Punkufer.
Sastojci:
1,3 l mleka
450 g makarona
200 g narendanog sira čedar
Priprema:
U velikom loncu zagrejte mleko i u zagrejano dodajte testeninu i skuvajte je po uputstvima s pakovanja uz stalno mešanje. Kad je testenina kuvana i upila sav višak tečnosti, u lonac dodajte narendani sir i sve dobro promešajte. Ako upotrebite kvalitetan sir, ne morate dodavati dodatnu so. Makarone sa sirom poslužite uz sezonsku salatu po želji.
Prijatno!
Dodaj komentar