Magazin

Nadal je imao koronu 20. decembra a 31. ušao u Australiju, zašto o njemu niko ne piše?

nole-nadal
FOTO: BAI XUEFEI / XINHUA

Legendarni hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić postavio je jedno veoma ozbiljno pitanje, koje je, posle ‘privođenja’ Novaka Đokovića i smeštanja u karantin, palo u drugi plan:

– Pustimo za trenutak Đokovića. Šta je sa Nadalom? On je 20. decembra bio zaražen, a već 31. je stigao u Australiju mada je morao biti u izolaciji najmanje 14 dana. Zašto se o tome ne priča?

Sličan komentar mogao se čuti na mnogo strana.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Miloš Ninković tvrdi da je Novak Đoković žrtva političke igre u Australiji da mu se iz tog razloga sve ovo dešava, te da niko ne piše o tome da je Rafael Nadal prekršio zakon!

Ninković godinama unazad igra fudbal u Australiji, član je Sidneja, a u razgovoru za Kurir je poručio:

– Dosta tenisera je dobilo izuzeće na osnovu medicinske dokumentacije, a samo su Novaka zatvorili. Niko ne priča o tome, pošto ovde… Ako si australijski državljanin i nisi u zemlji, a imao si kovid u nekoj drugoj državi, ti ne možeš u narednih 14 dana da uđeš u Australiju. To važi za australijske, ali i sve ostale – poručuje Ninković i dodaje:

– Niko nije postavio pitanje… Sećam se da je Nadal objavio da je zaražen 20. decembra… I ušao je 30. ili 31. decembra u Australiju. Nije prošlo dve nedelje! O tome niko živ ne piše u Australiji, niti neko želi da postavi to pitanje. Kako se to desilo? I ovo govori da su oni znali od početka šta žele, odnosno da su pikirali Novaka.

Nadal je u međuvremenu osvojio turnir u Melburnu bez izgubljenog seta, a jedan je od onih igrača koji nije želeo da komentariše torturu kroz koju prolazi Đoković.

Podsetimo, Nadalu odgovara da Đoković na igra na Australijan openu, jer bi tako imao šansu da se domogne 21. Grend slema u karijeri i tako za jedan korak pobegne Novaku i Rodžeru Federeru.

Noletov Instagram ‘gori’, za 3 sata podržalo ga više od 600 hiljada ljudi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

755 Shares
755 Shares
Share via
Copy link