Magazin Novi Sad

Novi Sad još uvek nema načelnika policije, a kad će ga dobiti ne znamo

slobodan-malesic
Foto: Tanjug

Upražnjeno mesto načelnika novosadske policije, nakon hapšenja Slobodana Malešića, sačekaće formiranje nove Vlade Srbije, piše 021.rs.

U proteklih deset dana mesto načelnika u Novom Sadu nije popunjeno i sve pravno-formalne poslove obavlja zamenik, koji bi to radio i u svakom drugom slučaju odsustvovanja prvog čoveka policije u Južnobačkom okrugu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova na pitanja pomenutog portala o tome ko će zameniti Malešića nisu odgovorili ni posle nekoliko dana, čime je nastavljena tišina u vrhu policije o ovom slučaju u kojem se sumnja na trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja.

Otkako je Malešić priveden sa još tri osobe, ni MUP, ni ministar Aleksandar Vulin nisu se oglašavali.

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, trenutna odluka je da se novi načelnik policije u Novom Sadu ne imenuje, te će to biti posao novog ministra policije nakon formiranja Vlade Srbije.

To bi moglo da potraje nekoliko nedelja, a novo imenovanje povlači za sobom i druge kadrovske promene, dok zamenik načelnika može da obavlja tehničke poslove u međuvremenu.

Prema istom izvoru, Vulin je već imao ideju koga želi da imenuje na Malešićevo mesto, s obzirom na to da je on bio jedan od najozbiljnijih kandidata za upražnjeno mesto direktora srpske policije.

Međutim, usled novih dešavanja, od ovoga se odustalo, a postoje i sve jasnije indicije da Vulin neće nastaviti da vodi resor unutrašnjih poslova.

Podsetimo, Novi Sad već duže od decenije muku muči sa ljudima koji sede na mestu načelnika policije, jer se radi o rešenjima koja, uglavnom, nameće vlast u Beogradu, što dovodi do toga da se načelnici nisu dugo zadržavali u Novom Sadu ili su pak duži period imali v. d. status.

Povezivan sa Galensom i Zvonkom Veselinovićem: Ko je Slobodan Malešić?

OGLAS

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link