Lifestyle

Muškarce su stavili na simulator menstrualnih bolova i boli nas dok gledamo njihove reakcije (VIDEO)

menstrualni-bol

Menstrualni bol je realnost u kojoj ne znate šta je gore – da li bolovi u leđima i stomaku, grčevi, ili činjenica da morate da funkcionišete kao da vam nije ništa. Odlazi na posao, kuva, igra se s decom, nekada i čisti kuću. Otprilike polovina populacije nema pojma kako se zapravo oseća menstrualni ciklus.

Sada su dobili priliku zahvaljujući simulatorima menstrualnog bola.

Jedna američka kompanija koja pravi prizvode za ublažavanje bolova tokom menstruacije napravila je taj simulator koji šalje male električne impulse direktno u trbušne mišiće, uzrokujući da se kontrahuju na sličan način kao što prostaglandin izaziva kontrakcije mišića tokom menstruacije, piše Zadovoljna.

Na TikToku su objavili gomilu videa sa muškarcima koji su isprobali pomenute simulatore. U jednom viralnom videu sa neverovatnih 8,4 miliona lajkova, žena koja ima endometriozu objašnjava simulator policajcu koji će ga isprobati. Bol će početi od jedinice i ići sve do deset, a onda se snimaju njegove reakcije na različite nivoe grčenja.

– Da li biste želeli da budete na dužnosti sa ovom vrstom bola? – pita devojka policajca kad stignu do šestice.

– Ne – ubacuje on pre nego što devojka uspe da završi rečenicu.

@getsomedays

Guess whose coming back to the #calgarystampede 👀 see you there? #periodpainsimulator #periodpain #stampede2023

♬ original sound – Somedays | Period Pain Relief

I dok su neki u komentarima pokazali da su ponosni na „brata“, drugi su istakli da je ovo samo vrh brega menstrualnih muka.

– To su samo grčevi, a ne problemi koje imaš u kupatilu, povraćanje, vrtoglavica, iscrpljenost, neraspoloženje – napisala je jedna žena, a druga je dodala „Ovi 10 najjači grčevi mogu trajati satima ili danima! Ne samo nekoliko minuta.“

@getsomedays

It truly never gets old 😂 #periodsimulator

♬ original sound – Somedays | Period Pain Relief

Još uvek postoji mnogo slepih tačaka u pogledu toga kako naše društvo posmatra menstruaciju, muškarci misle da žene preteruju kad govore o tome, a društva širom sveta očekuju da žena funkcioniše kao da joj nije ništa.

Povrh toga, oko jedna četvrtina žena i devojaka koje imaju menstruaciju – a to je 500 miliona njih širom sveta – nemaju pristup opremi za menstrualnu higijenu, odnosno žive u „menstrualnom siromaštvu“.

Možda kada bi više muškaraca iskusilo ono kroz šta žene prolaze, možda bi postali jači zagovornici rešavanja ovih problema.

@getsomedays

Love when couples try the period pain simulator together 😭🥰 #periodpain #periodpainsimulator #calgarystampede #endo #calgarycrampede

♬ original sound – Somedays | Period Pain Relief

Kako je rekla jedna žena koja je komentarisala viralni TikTok video simulacije:

– Naterala sam svog muža da uradi ovo pre mnogo godina. Prešao je od puke ljubaznosti do „evo ti čokolada, lekovi, masiraću ti leđa ili bilo šta drugo šta ti treba.

Žene u Španiji dobijaju 3 dana menstrualnog odsustva mesečno za opuštanje i oporavak

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link