Beograd Magazin

Mira je 25 godina prodavala cveće na Dorćolu, njen ćošak je ostao prazan, ali je od sugrađana dobila mural

cvećarka mira
Foto: Printscreen

Čuvena prodavačica sa Dorćola, Mira, 25 godina uveseljavala je Beograđane prodajući cveće na uglu ulica Strahinjića Bana i Rige od Fere.

Za nju važi da nije bila samo tek obična prodavačica cveća, već drug, prijatelj, poput člana porodice koji bi, iz svog ćoška, svakome ko je tuda prolazio poželela dobro jutro i sreću u danu.

Mirin ćošak u septembru je ostao prazan, a od sugrađana je, u znak zahvalnosti za dobrotu kojom je menjala svet, dobila mural.

„Ovo je više od toga, ovo je priča o Miri, koja je 25 godina prodavala cveće na uglu ulica Strahinića Bana i Rige od Fere. Komšije kažu, da je bila jedinstvena, da je bila drug, prijatelj, gotovo porodica, i da je ćošak bez nje prazan da poželi dobro jutro, da ti sačuva poštu ako te poštar ne nađe kod kuće, da baci neku opasku, šalu, uvek

dobronamernu, da popravi dan, upotpuni svakodnevnicu. Obični ljudi, koji svojom dobrotom menjaju svet. Mirin ćošak je ostao prazan u septembru ove godine.

Njen ćošak dobio je spomenik zahvaljujući Ljubici Vesković i njenom nesebičnom zalaganju da Mirin osmeh ostane podsetnik svima da je ovde jednom, bila jedna izuzetna žena“, stoji u Instagram objavi uz fotografiju murala koji će svedočiti o ženi čiji je optimizam življenja ostavio neizbrisiv trag u tom beogradskom kraju.

„Džaba ste krečili. Oslikaću celu Srbiju, iz inata“: Slikarki prekrečili murale posvećene otetim bebama

Ekipa Luftike

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Mozda je clanak i dobar ali ko zna kada je OVOLIKO REKLAMA KOJE ISKACU popunilo ceo prozor!

758 Shares
758 Shares
Share via
Copy link