Magazin

Monika Seleš otkrila da se dugo bori sa anksioznošću: Osećam se izolovano

Nekada najbolja teniserka sveta Monika Seleš progovorila je o zdravstvenim problemima i tome kako se borila sa anksioznošću tokom života i karijere.

Selešova, koja je rođena u Novom Sadu pre 46 godina, je od 1988. do 1994. igrala je pod zastavom Jugoslavije i u tom periodu osvojila je čak osam od ukupno devet Grend slem titula u karijeri, piše Telegraf.

Sada američka državljanka bez sumnje bi bila verovatno i najbolja teniserka ikada da kobne 1993. godine, kada je imala samo 20 godina, nije bila ubodena nožem od strane Gintera Parhea, poremećenog navijača Štefi Graf.

– Problem s anksioznošću imam još od detinjstva. Srećna sam što sam na vreme dobila pomoć, ali se i dalje mučim kada se osećam pod stresom i izolovano. Anksioznost nema granice i svi mi, koji imamo taj problem se osećamo drugačije – rekla je Monika u video snimku povodom Nedelje svetske borbe protiv mentalnih bolesti.

Posle pretrpljene velike traume u Hamburgu, Selešova se vratila tenisu posle dve godine, ali više nikada nije bila na istom nivou kao pre.

– Pokušavam da sjedinim bilo koju formu kretanja u moju dnevnu rutinu. Trčanje, plesanje i moje omiljeno – šetnja psa. Uživam da pričam s prijateljima i oni mi zaista pomažu da prođem kroz neke veoma teške periode u životu – otkrila je Monika.

Na kraju je dala i savet svima koji pate kao ona:

– Ako ste roditelj ili tinejdžer koji se muči tokom ove krize, molim vas znajte da niste sami – poruka je Monike Seleš.

Monika Seleš: Gubitak oca boli više od uboda noža

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

165 Shares
165 Shares
Share via
Copy link