Magazin Srbija

Kako se zamonašila bivša žena Borisa Tadića

boris-tadic
Foto: ATA Images

Boris Tadić iza sebe ima dva braka. Prva supruga mu je bila novinarka Veselinka Zastavniković, sa kojom je bio u braku od 1980. godine do 1996. godine.

Javnost je iznenadilo saznanje da se bivša žena nekadašnjeg predsednika Srbije, Borisa Tadića, zamonašila.

Veselinka Zastavniković je, tvrde mnogi, natprosečno inteligentna, ambiciozna, lepa, borac za pravdu, revolucionarka, buntovnica.

Rođena je u Osijeku, kao ćerka oficira JNA. Radila je kao novinarka, a potom i u Ministarstvu vera.

Veselinka je 2002. godine otišla u manastir u Peći kao iskušenica, gde se 2008. godine zamonašila i postala kaluđerica Irina.

Kao iskušenica, Veselinka je bila zadužena za održavanje odaja pokojnog patrijarha Pavla, koji je formalno držao i pećku mitropoliju.

Skoro punih 5 godina je bila iskušenica, što je posebno neobično za iskušenicu koja je visoka intelektualka.

Monaško ime Irina uzela je na predlog patrijarha Pavla, koga je, inače, posećivala u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu. Za vreme iskušeništva u manastiru nije govorila o svom svetovnom životu.

Pričalo se da se Nevenka, Borisova majka, oštro protivila vezi njenog sina, potomka akademske porodice, s ćerkom nižeg oficira JNA. Ipak, venčali su se uprkos tome, te su unajmili jeftinu podstanarsku sobu u ulici Koče kapetana. Nijedno od njih nije imalo pravi posao.

Boris je prodavao novine na ulici, a Vesela je šila i prodavala krpene lutke. Od zarade su jedva sastavljali kraj s krajem. U pomoć im je nešto kasnije pritekao Borisov istomišljenik Dragomir Olujić. Ustupio im je deo svog stana, gde su proveli duže od jedne godine.

Stekavši diplomu, Boris se zaposlio kao profesor psihologije u Prvoj gimnaziji u Beogradu i tada su tek osetili finansijsku olakšicu. Njihovi nekadašnji prijatelji kažu da su Tadićevi prvih deset od šesnaest bračnih godina proživeli vrlo složno.

Problemi u braku su se, navodno, pojavili nakon razlika u političkim pogledima, i to nakon što je početkom devedesetih Boris Tadić s ocem Ljubomirom utemeljio Demokratsku stranku.

Takođe, pričalo se kako je saznanje da mu žena ne može roditi naslednika pojačalo pritiske majke Nevenke i starije sestre Vjere. Ljubav više nije postojala između njih i usledio je razvod, piše atvbl.rs.

Potom je Boris na jednoj svadbi upoznao Tatjanu, inžinjerku građevine, koja mu je u drugom braku rodila ćerke Mašu i Vanju.

Tatjana, rođena Rodić, je poreklom iz Knina i po obrazovanju je inženjer građevine. Ranije je imala privatnu firmu, ali se posvetila vaspitanju njenih i Borisovih ćerki. Par se razveo 2019. godine, piše biografija.org.

Izvor: stil.kurir.rs

Najlepša glumica Balkana svetlost pozornice zamenila je manastirskom tišinom, danas živi u pustinji

218 Shares
218 Shares
Share via
Copy link