Beograd

Ko je monah koji se sinoć suprotstavio policiji i branio protestante?

Društvenim mrežama širi se snimak čoveka u svešteničkoj odori koji se suprotstavlja policiji u civilu, s namerom da odbrani protestanta kog su tukli i privodili.

Nezvanično, saznajemo da je reč o raščinjenom monahu Antoniju (Dragan Davidović) koji je javnosti poznat po organizovanju protesta protiv gej parade u Beogradu i suprotstavljanju vlasti.

Kako je Blic pisao, ovaj monah je imao niz istupa u javnosti. Pre nekoliko godina je automobilom nasrnuo na policajce, organizovao proteste protiv Prajda, bio je jedan od učesnika kađenja ulica u Beogradu, nakon održane Parade ponosa.

List Danas je preneo i deo njegove besede koju je održao ispred skupštine u Beogradu 2017. godine.

– Zbog toga što je „pravdao“ Briselski sporazum, ja u životu od Vučića nisam video većeg izdajnika. On je gori od Tadića, koji je izdajnik par exsellens. On je izveo vojsku da bi sačuvao pedersku paradu – izdeklemovao je u svom političkom govoru monah Antonije.

Nakon što ga je jedan građanin pokušao omesti u iznošenju teških optužbi, monah je nastavio u istom tonu.

– Zavetnici, Obraz i i Naši nisu prave patriotske organizacije. Oni su gori od ovih što protestuju danas na ulicama. U vladi mi imamo masone i pedere, sve go izdajnik do izdajnika. Gde su nam parole protiv vakcina i NATO. Mi smo u pravoslavnom ropstvu. Nemamo onih koji će da ratuju protiv ekumenizma a imamo onih koji će da nas ujedine sa Vatikanom. Ova naša litija subotom je propovedanje istine, a ja bih želeo, ako je to moguće, da se litije održavaju svaki dan – samo je deo onoga što je raščinjeni monah Antonije izgovorio tokom organizovanih litija na ulicama Beograda 2017. godine.

Ruskinja na protestima u Beogradu: Ovo je čista diktatura, udarili su me pendrekom po licu (VIDEO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
785 Shares
785 Shares
Share via
Copy link