Lifestyle

MOJA PRIČA: Fudbal iz ženskog ugla

Sticajem okolnosti, odrasla sam uz fudbal. Kako na TV-u tako i u kući gde su braća ranom zorom pimpovala, vežbala driblinge i moje živce. U početku sam se bunila, a onda sam se i ja zarazila. Vikend mi je bio rezervisan za odlazak na njihove utakmice, kokice i Liga šampiona postali su i moja tradicija, a slobodno me možete pitati bilo šta o bilo kojem klubu, verovatno ću znati da vam odgovorim, barem približno. Ako vam treba savet da li da igrate iz keca u x ili na dvojku, i tu vam mogu pomoći. Nikad se ne kladite na Lazio, i na Holanđane uglavnom prolazi 3+. Gledajući fudbal svih ovih godina, nisam mogla a da ne zapazim nekoliko detalja na koje muškarci verovatno ne obraćaju pažnju, ali meni, eto, bodu oči svih ovih godina.

zene-sport-fudbal
Izvor: thesluscrapbook

Sudija

A zašto se stalno raspravljate sa sudijom? Da li se ikada desilo da je nakon što ste mu izvređali celu familiju i nazvali ga raznim pogrdnim imenima, promenio odluku i nije svirao penal? Samo ćete dobiti žuti ili crveni karton, a penala će svakako biti. Stvarno mi nije jasna ta rasprava.

Zima

Je l’ vam hladno kad igrate utakmice u decembru ili kad pada kiša? Ja se smrznem na tribinama a vi trčite u šorcevima. Nekad mi vas je i žao.

Publika

Pošto sam uvek na tribinama, zanimljivo je slušati komentare momaka oko mene. Uglavnom se najviše brinu oko tiketa, i na utakmice dolaze sa hemijskom i gomilom papira u džepovima.

utakmica-fudbal-novisad
Foto: Slađana Zličić

Kopačke

Zašto ne ukombinujete kopačke sa dresevima? Stvarno izgledate ružno u žutim dresevima i rozim, drečavim kopačkama.

Povici

Baš je zanimljivo kad jedan drugom dovikujete Sam, sam, ja ću, ili mala leđa, pa onda leđa. Koja je uopšte razlika? Ovo mi je uglavnom smešno.

Gol

Ovo mi je najzanimljiviji deo. Da vidim kako proslavljate gol. Tad skačete, vičete, grlite se, ljubite. Posebno je zanimljivo ako skidate dres. A znate da ćete onda dobiti žuti karton.

utakmica-vojvodina
Foto: Nenad Mihajlović

Vatreni navijači

Jednom prilikom sam gledala Vojvodininu utakmicu na Severu. Ti vatreni navijači ustvari uopšte i ne gledaju utakmicu. Najvažnije je ko peva ko ne peva, ko ima kakvu zastavu i da li je došao u dresu. Kad je pao gol, mnogi ga nisu ni videli.

TV prenos

Gledanje utakmice sa momcima je pravi doživljaj. Te rečenice, ti uzvici, svađanje sa TV-om i celim svetom, opet i uglavnom zbog tiketa. Nekad se pitam momci, gledate li fudbal nekad zato što ga volite, ili ga samo ja gledam iz čiste zabave?

Saznajte ko je najveći fudbalski talenat u Srbiji

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link