Magazin

Mladunče lava oporavlja se u prihvatilištu Zoo vrta na Paliću

mladunce-lava
Foto: FoNet/AP

Mladunče lava, koje je pronađeno na Čantavirskom putu kod Subotice kako samo i izgubljeno prelazi put, smešteno je u Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta na Paliću.

Lavić je u karantinu i pod stalnim nadzorom veterinara.

Objavljene su fotografije lavića u karantinu.

Podsetimo, direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, rekla je za Danas ih je Specijalna jedinica MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine obavestila oko 10.30 časova da je potrebno da se zbrine jedan lavić.

Odmah po primanju poziva, timaritelji i veterinar uputili su se na datu lokaciju i preuzeli lavića u vozilo Zoo vrta.

„Kada je reč o trenutnom stanju lavića, možemo samo da kažemo da je u dosta lošem stanju. Molimo za malo stpljenja, jer nemamo još uvek ni biohemiju, uzeta mu je krv, dakle laboratorijske rezultate čekamo, a u međuvremenu veterinar mu daje infuziju i nadamo se da će preživeti“, kaže Mandić.

Kada je u pitanju starost lavića, ona kaže da je teško proceniti, budući da je lavić vrlo slab, pa je moguće da ima oko pet do šest meseci.

„Mogao bi imati bilo koliko od tri do šest meseci ili ima možda pet-šest meseci, a da je jako pothranjen ili da nije dovoljno razvijen“, objašnjava Mandić.

Ona dodaje da je lavić za sada kod njih.

„Lavić je u Prihvatilištu kod nas, tu mu se pruža prva pomoć i rade prve pretrage, još su i sve inspekcijske službe angažovane, pa ćemo videti tačno da li će biti zadržan kod nas ili će ga Ministarstvo proslediti dalje“, dodaje direktorka Zoo vrta na Paliću.

Za sada još uvek nije poznato kako je mladunče lava završilo na putu.

Iznemoglo i pitomo mladunče lava pronađeno na putu kod Subotice (VIDEO)

Izvor: 021, Danas

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link