Magazin Srbija

Google ih je zapamtio: Poslanici koji su dokrajčili ugled Narodne skupštine i još ga gaze

Prošlo je neko vreme otkakao su u skupštinske klupe sele mlade nade Srpske napredne stranke. Nisu časili časa, već su zasukali rukave, naoštrili jezike i žustro se suprotstavili… Kome? Draganu Đilasu.

Tako sada, jednostavnom pretragom imena i prezimena trenutnih srpskih poslanika, Google izbaci one najsjajnije momente mladih naprednjaka, kojima se izgleda ponosi samo šef stranke. On, istovremeno ima i najveće razumevanje za njih, jer je neke od najvećih gafova pravdao razumljivim neiskustvom.

Nekada su poslanici u skupštini bili zaista narodni poslanici i račune su polagali onima koji su ih i izabrali – građanima. Međutim, danas je situacija drugačija, pa skupštinsku salu ispunjavaju oni najbučniji, kojima je jedini cilj, čini se, da se dodvore svom vođi.

Od naroda ih zanima samo Dragan Đilas. Dobro, i poneki glumac ili umetnik koji su javno izrekli stav drugačiji od vođinog.

Milan Savić

Pre nekoliko dana narodni poslanik Milan Savić nije se bavio problematikom oko kršenja mera izolacije, ili mogućim napretkom u školstvu, zdravstvu, ekonomiji. Ili, ne daj Bože, započinjanjem rasprave o daljim koracima za suzbijanje epidemije koronavirusa u Srbiji.

Ne, on je  u Skupštini Srbije rekao da Dragan Đilas sa partnerima iz Prištine ima zajednički cilj da svrgne predsednika Vučića i ubije njega i njegovu porodicu!

Lav Pajkić

Pored njega, bar oko 30 puta reč Đilas je pomenuo i bivši TV voditelj, a sada poslanik SNS, Lav Pajkić.

U raspravi o pratećim zakonima na budžet Srbije za 2021. godinu Savić je govorio o velikim ulaganjima koja se planiraju na Kosovu i Metohiji uz poređenje da je bivši režim pokrajinu koristio za sticanje ličnog bogatstva, dok je Lav pokazivao (neke) papire… i pominjao “Đilas, Đilas, Đilas…”.

A, kao nagrada dvojici “mladih nada SNS” usledile su čestitke starijeg kolege, poslanika i predsedavajućeg Vladimira Orlića!

Ana Čarapić

Mlada poslanica SNS Ana Čarapić, takođe u želji da “izdominira” i dokaže se svom šefu, pokazala je opštu neinformisanost, neznajući da Dragan Đilas nikada nije vodio javne finansije Srbije.

– Kada je Dragan Đilas vodio javne finansije Srbije, nikada nismo dobili završni račun – poručila je preko skupštinskog mikrofona Ana Čarapić, još jedna naprednjačka nada, koja je želela da skupi poene kod svog šefa Aleksandra Vučića, a onda dodala:

– Da ne govorimo o kulturi. Dok je Dragan Đilas zatvarao muzeje po Srbiji, Aleksandar Vučić i SNS su obnovili Narodni muzej u Beogradu, otvorili su Muzej iluzija, u Srbiji je otvoreno i obnovljeno na desetine muzeja. Dok je Dragan Đilas topio oružje naših očeva i dedova, dakle, otopljeno je preko 30.000 komada oružja u Železari Smederevo, Aleksandar Vučić i SNS opremaju vojsku najsavremenijom opremom.

Luka Kebara

Luka Kebara, još jedna mlada nada SNS, nastanjena, gde drugo nego u Skupštini, imao je vrlo impresivan prvi govor i predstavljanje srpskoj javnosti.

– Da čujemo stavove i onih drugih. I stavove manjina i stavove opozicije. Pa, sećamo se ovde kako je, u prošlom sazivu Parlamenta, imali smo mnogo problema sa opozicijom. Konkretno, neki poslanici opozicije su uništavali inventar u Narodnoj skupštini. Oni su remetili rad čitavog ovog Parlamenta i mi smo to dopustili samo zato da bi pokazali da smo mi ti koji insistiramo na demokratiji. Pa neki naši poslanici su bili i fizički napadani – pokušao je Kebara, doduše, vrlo nespretno da “napadne opoziciju”, koje realno i nema u skupštini kojoj se obraćao.

Janko Langura

Janka smo verovatno mi (Luftika) vinuli na prvu stranicu Google-a, kada smo izdvojili njegovu krajnje skandaloznu izjavu, koja je promakla ogromnoj većini i “ovakvih” i “onakvih” medija.

Ova mlada nada i naprednjak od poverenja se proslavio i svoje poslaničko mesto zaslužio pratnjom Vučića po televizijskim studijima, gde je bio deo publike i nasmejanih tapšača. U skupštinu je došao skoro pa pravo sa fudbalskog terena, s obzirom na to da je bio golman fudbalskog kluba Dinamo Vranje.

– Nadovezao bih se samo još na govore svojih kolega i iskoristio priliku da pružim punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću. I da kažem da je ovaj parlament najznačajniji partner Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv tajkuna i u borbi protiv mafije i kriminalaca. Ovaj parlament nikada neće biti partner tajkunske i mafijaške Srbije kakvom je zamišlja Dragan Đilas – rekao je samouvereno i u jednom dahu mladi poslanik.

Srbislav Filipović

Mora biti da je napad na Đilasa najsigurnija karta za napredak u SNS-u, jer se čak i preletač iz Demokratske stranke, znači neko ko bi trebao biti iskusan u politici, koristi istom metodologijom kojom se već preko svake mere služe njegove stranačke kolege početnici.

– Mnogo je bogat i moćan. Mnogo je opasan. Ali to me neće sprečiti da svakoga dana ponovim koliki je lopov! Nema te cenzure koja bi mogla da sakrije lice zla kakvo je lice Dragana Đilasa – rekao je Srbislav Filipović.

Nikola Radosavljević

Ovaj naprednjak iz Jagodine se toliko uživeo tokom svog govora, da smo svi koji smo ovo gledali na TV-u uporno tražili Đilasa po skupštinskoj sali i ništa nam nije bilo jasno.

– Gospodine Đilas, vama smeta što pomažemo linearno svim privrednicima, a jasno je svima nama da bi vama najviše odgovaralo da to bude selektivno i da određujete upravo vi kome treba pomoć. Ta vremena su davno prošla. Umesto da kao neka opozicija sagledate određene činjenice, kandidujete određene ideje, vi biste da vršite selekciju pomoći privrednih subjekata – naveo je ovaj naprednjak.

Čudu se čudio i sam Đilas, obaveštavajući ih da nije tamo.

Šta vi kažete, jesmo li preterali sa kritikom ovih poslanika?

Dok vi razmišljate o tome, mi se pitamo – a šta su drugo očekivale ove mlade nade? Da ih hvalimo?

Pišite nam vaše utiske.

Izvor: Delovi teksta preuzeti sa Direktno.rs

Vučić kaže da su Atlagićeve kritike bile nepotrebne, a Seka da je ne zanima šta on ima da kaže

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
55 Shares
Share via
Copy link