Magazin Novi Sad

Misterija ubistva vlasnika pečenjare u NS: Sultan završio iza rešetaka, u priču umešana još jedna osoba

ubijeni-vlasnik-pecenjare-novi-sad
Foto: Facebook

Istraga povodom ubistva vlasnika pečenjare Milana T. (54), koje se dogodilo 22. novembra u stanu u kom je boravio u strogom centru Novog Sada, otkrila je nove detalje. Isprva je zbog ovog zločina uhapšen državljanin Bosne i Hercegovine Sultan G. (27), da bi se kasnije saznalo da policija traga za još jednim licem za koje sumnja da bi moglo biti povezano sa ovim ubistvom.

Istragom još uvek nije otkriveno u kom odnosu su bile ubice i žrtva, ali se pretpostavlja da su se poznavali od ranije, obzirom da ih je Milan pustio u stan i da nije bilo tragova nasilnog ulaska.

Takođe stan je zaključan sa spoljne strane, tako da je pretpostavka da su ubice za sobom zaključale vrata, piše Nova.

Sultanu određen pritvor

Vlasnik pečenjare pronađen je dan nakon ubistva kada je njegov rođak prijavio da ne može da stupi u kontakt sa njim.

Policija je provalila u stan i zatekla mrtvog Milana T. i odmah se dala u potragu za osumnjičenim. Državljanin Bosne i Hercegovine, Sultan G. je pobegao u Beograd, a ubrzo je uhapšen u Terazijskom parku.

– Osumnjičenom S.G. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo M.T. iz Novog Sada sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti – navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Milica, sestra pokojnog Milana potvrdila je ranije u izjavi za Blic da je živeo u stanu koji pripada njoj i njenom suprugu poslednjih par godina.

– Živeo je kod nas. Zvali smo ga dva dana i nije nam se javljao. Onda smo se uplašili da mu se možda nešto nije desilo i suprug je otišao tamo i zatekao zaključana vrata. Obavestili smo policiju koja je izašla na teren, obila stan i našla našeg Milana mrtvog – kratko je objasnila sestra pokojnog Milana ne želeći da iznosi više detalja zbog, kako kaže, istrage koja je i dalje u toku te su članovi porodice zamoljeni da ne pričaju o zločinu.

Komšije su šokirane nakon ove tragedije, za Milana imaju samo reči hvale. Pričaju da je nekada držao pečenjaru u Novom Sadu, koja je izgorela pre par godina i od tada se više ne bavi ovim poslom.

– Navodno je imao problema sa plućima ali to ga nije sprečavalo da bude nasmejan i da vozi bicikl. Tako smo ga viđali i tako ćemo ga pamtiti. Zaista ne znam kome je mogao da se zameri i zbog čega. Možda je jednostavno u pitanju obična pljačka ili Bog zna šta drugo. Znam jedino da on često nije zaključavao vrata jer je taj objekat u kome je živeo u stvari lokal pretvoren u stambeni prostor. Možda je osumnjičeni za ubistvo pomislio da će naći neke novce kod njega ako je saznao da je nekada bio ugostitelj međutim, siguran sam da se, ako je to u pitanju, nije ovajdio jer je Minja, tako smo ga zvali, živeo skromno – priča poznanik pokojnog Milana koji ga je poslednji put video u utorak 21. novembra.

Podsetimo, zločin se dogodio 22. novembra u iznajmljenom stanu u Zmaj Jovinoj ulici u centru Novog Sada. Uhapšenom se na teret stavlja da je počinio krivično delo ubistvo, a policija intezivno traga za osobom koja je te večeri bila sa njima u stanu.

Sumnja se kobne večeri osumnjičeni sa još jednom osobom bio u stanu vlasnika pečenjare i da je nakon svađe došlo do fizičkog obračuna koji je eskalirao ubistvom.

Pripadnici MUP-a u stanu u kome se dogodilo ubistvo zatekli su jeziv prizor.

Ekipa Hitne pomoći kasnije je mogla samo da konstatuje smrt vlasnika pečenjare.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a detaljnom istragom biće utvrđeno u kom svojstvu su osumnjičeni i žrtva, kao i koji je motiv ubistva.

Ovo je vlasnik pečenjare ubijen u Novom Sadu, zbog zločina uhapšen Bosanac

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link