Novi Sad Vesti

Urbanistički “bljak” na Mišeluku, komšije prete da će zazidati terase budućim stanarima

Prezident gradnja Mišeluk kompleks
Foto: Grupa građana Mišeluk 3

Na Mišeliku, u neposrednoj blizini novoizgrađene Kovid bolnice, niče luksuzni kompleks zgrada.

Dok investitor, Prezident gradnja, ovaj projekat reklamira kao sinergiju luksuznog življenja, elitne lokacije i vangradskog mirnog ambijenta na 5 minuta od TC Promenada, vlasnici okolnih parcela su izrevoltirani “bahatom gradnjom van urbanistickih pravila, načela i moralnih normi.”

Grupa građana “Mišeluk 3” obratila se našoj redakciji nazvavši ovaj projekat “komšijskim čudom od gradnje”.

– PRESIDENT Gradnja je izgradila privatne vile na manje od 1 metra udaljenosti od susedne privatne parcele, s time da terase ulaze u vazdušni prostor privatnih placeva – stoji u njihovom dopisu uz informaciju da je jedna etaža izgrađena mimo građevinske dozvole.

– Radi se o bezobrazluku, nemaru i verovatno borbi za svaki kvadrat na zemlji i vazduhu. Zamislite kako bi sada izgledalo da mi, vlasnici privatnih placeva, podignemo građevine ili zidove ispred budućih balkona na 1 metar udaljenosti – poručuju oni.

Portal Luftika kontaktirao je pomenutog investitora. Odgovor je bio kratak.

– Mi radimo sve u skladu s projektom i tehničkom dokumentacijom. Ni milimetar nismo odstupili ni od čega – rekao je za Luftiku direktor Prezident gradnje Jakov Bošnjak.

Uvidom u Registar APR-a, građevinske dozvole jesu izdate, ali za sada, još uvek nedostaju lokacijski uslovi.

Upitna je i spratnost zgrada. Prema aktuelnim fotografijama, vidljivo je da se gradi treći sprat, dok je u građevinskim dozvolama i na zvaničnom sajtu Prezident gradnje projekat predstavljen sa zgradama koje sadrže suteren, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje. Odnosno zgrade sa dva sprata.

Sve je dakle, “po jusu”, a ako nije, biće!

I dok se građevinske dozvole štancuju brže nego novac u velikoj inflaciji, vredi razmotriti cenu zastora ili neprovidnih folija za prozore. Sva je prilika da će nam svima zatrebati.

Ideja je da ne budemo korumpirani: Gradska sekretarka za urbanizam ima plan (VIDEO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link