Magazin Srbija

Pi*kica dana dolazi iz Zrenjanina i zove se Mirko Krlić

Mirko Krlić je predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije i ovih dana je pokazao kako se kukavice ponašaju kada budu uhvaćene u nedelu. On je u toaletu zrenjaninckog hotela išamarao novinara Dalibora Bubnjevića, a na sudu se vajkao i lagao.

Nesumnjivo, Krlić ima živopisnu biografiju. Bio je prvi momak Lepe Brene, di-džej i kafedžija. U ratu u bišoj Jugoslaviji je za račun Srpske demokratske stranke Radovana Karadžića prikupljao dobrovoljce. Kao funkcioner SDS, ubrzo je stranku uselio u crkvu u Zrenjaninu, ali je odatle izbačen. Bio je doušnik Državne bezbednosti tokom protesta 1996. godine. Ubacio se u Građanski parlament, a potom cinkario otporaše, koji su potom bili hapšeni. O tome je više pisao VOICE.

Nakon 5. oktobra 2000. godine, njegova karijera je krenula uzlaznim putem. Predstavljao se kao borac protiv režima Slobodana Miloševića i učlanio se u Demohrišćansku stranku Srbije pokojnog Vladana Batića, koji je u to vreme bio ministar pravde. Posle je prešao u Demokratsku stranku Srbije u vreme kada je njen predsednik Vojislav Koštunica bio premijer Srbije. Kasnije se priklonio Srpskoj naprednoj stranci i bio je osnivač odbora u Zrenjaninu.

I sad, baja sa takvom biografijom, na sudu laže i kukumače. Da je neki frajer, rekao bi: „Jesam, udarao sam budalu. I opet ću!“. Kao što verovatno misli. Ali nije imao petlju da to izgovori. Ovako je ostao u toaletu Tarzan, a pred licem pravde Džejn.

A današnja vest glasi ovako: Mirko Krlić moraće da plati zrenjaninskom novinaru Daliboru Bubnjeviću 300.000 dinara za nanetu duševnu bol i pretrpljeni strah, jer ga je vređao i fizički napao 30. marta 2018. godine na jednom javnom događaju u Zrenjaninu.

Kako se navodi u presudi Osnovnog suda u Zrenjaninu, u koji je agencija Beta imala uvid, utvrđeno je da je tog dana Krlić najpre vređao, a potom u toaletu hotela „Vojvodina“ i ošamario Bubnjevića, što je potvrdilo i nekoliko svedoka.

Osnovni sud u Zrenjaninu doneo je presudu 5. marta ove godine. Bubnjević je u privatnoj tužbi tražio da mu Krlić nadoknadi štetu u iznosu od 400.000 dinara, što sud nije prihvatio u celosti jer „nije dokazano da je Bubnjević pretrpeo i fizičke bolove“.

Kako se navodi u presudi, sud je na osnovu iskaza svedoka događaja i samog tužioca utvrdio da je Krlić 30. marta 2018. na manifestaciji „Hercegovačko sijelo“ u Zrenjaninu najpore zapretio Bubnjeviću, a potom ga i fizički napao. Toj proslavi prisustvovao je i Milorad Dodik.

„Budeš li nastavio da pišeš o meni, mojoj kćerki i fabrici vode, jebaću ti mater, zapamtićeš me do kraja života pederčino jedna, zaboravi da postojim, moje ćerke i fabrika vode, a ja ću tebe da zaboravim onda. Je si li to zapamtio govno jedno“, rekao je Krlić Bubnjeviću pred nekoliko svedoka.

Kada je Bubnjević kasnije otišao do toaleta, Krlić je krenuo za njim i zamolio jednu osobu koja se nalazila u toaletu da izadje napolje. Onda je Bubnjeviću rekao: „Obećao sam ti da ćeš dobiti ono što zaslužuješ, to što sam ti rekao sada ispunjavam“ i otvorenom šakom ga udario u desni obraz, pa nastavio s pretnjama.

Osoba koja je izašla iz toaleta ušla je tu ponovo i razdvojila Krlića od Bubnjevića, koji je, prema oceni suda, tom prilikom doživeo strah i naneta mu je duševna bol. Iako je tvrdio da mu je naneta fizička bol jakog intenziteta, to sud nije uvažio.

Bubnjević je tvrdio da zbog svega nije mogao da objavljuje nedeljama svoju kolumnu u lokalnom nedeljniku „Zrenjanin“, gde je na funkciji glavnog i odgovornog urednika, a nije mogao u zadatim rokovima ni da se bavi poslovima sudskog veštačenja za koji ima licencu.

Optužio je Krlića i da je na sajtu Udruženja novinara Srbije objavio neistinit tekst u kom na ponižavajući način komentariše njegov rad kao glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin“, čime je povredio njegov ugled i čast.

Tri svedoka koja su sedela za stolom kada je Krlić pretio Bubnjeviću potvrdila su navode tužbe, dok je svedok koji je razdvojio Krlića od Bubnjevića u toaletu rekao da je „video kako Krlić nasrće na Bubnjevića koji je nakon toga bio vidno zbunjen i uznemiren“.

Krlić je osporio navode tužbe u celosti, tvrdeći da Bubnjević na pomenutoj manifestaciji nije bio u svojstvu novinara, niti ga je verbalno i fizički napao.

Njegovo svedočenje Osnovni sud nije prihvatio u celosti jer je smatrao „da je iskaz dao u cilju postizanja uspeha u ovoj parnici i u suprotnosti je sa iskazima saslušanih svedoka“.

Krlić je uzvratio kontratužbom protiv Bubnjevića tražeći da ovaj njemu isplati 400.000 za naneti duševni bol i povredu ugledi. Ova dva predmeta sud je razdvojio.

Bubnjević je protiv Krlića bio podneo i krivičnu prijavu koju je sud naknadno odbacio jer u Krlićevim radnjama nije prepoznao elemente krivičnog dela.

Nakon što je odbacilo krivičnu prijavu protiv njega za krivično delo ugrožavanje sigurnosti glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin“ Dalibora Bubnjevića, tužilaštvo je protiv Krlića podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Mirko Krlić je, između ostalog, i bivši novinar. U javnost je prvi put dospeo još 1985, kada je u nedeljniku Sabor objavljen intervju s njim u ulozi prvog dečka Lepe Brene. Kao poslanik Srpske napredne stranke Krlić je predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, a obavlja i funkciju potpredsednika Gradskog odbora SNS u Zrenjaninu.

Odgovor gradonačelnika kada će Zrenjanin dobiti pijaću vodu je toliko glup da ga je bolje ne gledati

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Dobro poznati matori kulov iz Zrenjanina,možda će vas interesovati da mu najstarija ćerka,Drina,drži ugostiteljski objekat „alternativa“ gde se konzumira i u promet stavljaju razne vrste droga. Inače pomenuti objekat,niko „ne dira“ zbog političkog uticaja njenog oca.

OGLAS

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link