Magazin

Ministarka Zorana se zaista izgubila, promašila i selo i ‘domaćina’

zorana-mihajlovic
Foto: Instagram/Zorana Mihajlović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović pohvalila se juče kako je bila u Donjim Nedeljicama kod Loznice. Na Instagramu je objavila fotografiju gde stoji ispred table na kojoj piše naziv sela. I sve bi bilo u redu da se ministarka nije zbunila, pa je otišla u Donje umesto u Gornje Nedeljice, mesto čiji meštani trpe pritiske kompanije Rio Tinto koja planira da u dolini Jadra otvori rudnik litijuma, zbog kojeg im svakoga dana preti eksproprijacijom.

– Do Gornjih Nedeljica i meštana tog mesta ona nije stigla – kaže Marijana Petković.

– Gospođa Mihajlović nije stigla do Gornjih Nedeljica, ona je ispod table skrenula desno i ušla samo u jednu kuću – rekla je Petković, meštanka Gornjih Nedeljica i predstavnik Udruženja “Ne damo Jadar” koga čine meštani Gornjih Nedeljica i ostalih 22 sela.

Prema njenim rečima, poseta ministrake nije bila najavljena i oni za nju nisu ni znali.

– Žena koja živi prekoputa table na kojoj piše Donje Nedeljica je nije uopšte prepoznala. Bila je u čudu što žena doterana i sređena stoji pored te table – priča Marijana i dodaje da je ministarka nakon što se slikala skrenula desno, na pogrešnu stranu.

Dodaje da je kod njih u Nedeljicama to malo čudno – nama su Donje Nedeljice gore, a Gornje dole, „pa se pogubila i ministarka“.

– U selo je došla tajno. Očekivali smo ipak da je vidimo, a na kraju se ispostavilo da je video samo jedan gospodin koji, nažalost, ne može da predstavlja domaćine Nedeljica. Ministarka nije bila kod domaćina, bila je kod čoveka koji ima krivičnih dela više nego Ivo Andrić knjiga – kaže Marijana.

Napominje da su i u Donjim Nedeljicama tražili da vide ministarku, ali je niko nigde više juče nije našao.

Marijana Petković kaže za Nova.rs da danas u njihovo mesto dolaze predstavnici zelenih partija iz regiona kako bi se upoznali sa probelmima meštana Gornjih Nedeljica zbog planirane izgradnje rudnika kompanije Rio Tinto, ali da oni koji su trebali da dođu nisu došli.

– Sada ovde nemaju ni šta da traže, kako lokalna vlast, tako i republička, oni ovde više nemaju šta da traže – rezignirano kaže ona i dodaje da ne zna kako bi se ponašao neko za koga je glasao ovaj narod, a većina ovog sela je glasala za SNS.

Međutim, kako kaže, „više ih nikad glasati neće“.

Dodaje da je situacija u Gornjim Nedeljicama jako napeta, da su ljudi jako povređeni zato što je ministarka Mihajlović „ušla u kuću u koju nije trebalo da uđe, ali da su joj to, kako pretpostavljaju, „poturili kadrovski drugari iz opštine“.

Pogrešno skretanje Zorane Mihajlović, umesto u Gornje stigla u Donje Nedeljice

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

172 Shares
172 Shares
Share via
Copy link