Magazin Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada dobio povišicu, ubi ga inflacija

milos-vucevic
Foto: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Plata gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i ostalih gradskih funkcionera, povećana je, nakon što je nekoliko godina bila u tzv. „zamrznutom“ statusu.

Lokalna administracija dostavila je portalu 021.rs podatke o novčanim primanjima zaposlenih u lokalnoj upravi, a iz kojih se vidi da su ove godine povećana za 7%.

To znači da je gradonačelniku Vučeviću i većini funkcionera plata porasla za nekih 8.000 dinara, dok je kod zaposlenih rast nešto manji, jer su i plate manje.

Kako navode u Gradskoj kući za 021.rs, nijedan direktor javnog preduzeća nema veću zaradu od gradonačelnika, što je u skladu sa odlukom koja je doneta pre više od 10 godina.

Međutim, Vučević sa zaradom nešto većom od 124.000 dinara bez minulog rada, nema najveću platu u administraciji. Veću zaradu imaju njegovi pomoćnici i načelnici gradskih uprava, koji mesečno za svoj rad prime više od 129.000 dinara. Situacija u kojoj pomoćnici imaju veću zaradu od svog šefa posledica je načina obračuna njihovih plata, koeficijenata i toga da je propisano da i pomoćnici imaju primanja na nivou gradonačelnika.

Nakon pomoćnika i načelnika, po visini primanja slede šefovi pojedinih sektora ili zamenici, koji imaju plate od po 126.000 dinara. Tako veću zaradu od Vučevića ima i šef njegovog kabineta, Žarko Mićin.

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić zarađuje 123.000, dok članovi Gradskog veća dobijaju gotovo 120.500 dinara mesečno. U Upravi je zaposleno oko 1.400 osoba i prosečna zarada je nešto veća od 92.000 dinara.

Ostatak teksta, kao i detaljan pregled primanja gradskih funkcionera čitajte OVDE.

Gradonačelnik Novog Sada o pretnjama koje je dobio, kod osumnjičenog pronađen samostrel

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

206 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap