Srbija

Krivična prijava protiv Miloša Vučevića zbog kol centra SNS-a

milos-vucevic
Foto: Facebok / Ministarstvo odbrane i vojska Srbije

Protiv predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića podneta je krivična prijava zbog rada kol centra u Beogradu. Krivičnu prijavu su podneli članovi koalicije “Srbija protiv nasilja”.

Podnošenje krivične prijave protiv više osoba zbog rada kol centra Srpske napredne stranke objavili su kandidati za poslanike Jelena Jerinić i Đorđe Pavićević.

Po rečima ovih kandidata, izostala je reakcija tužilaštva, dodajući da smatraju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavom da rad kol centra nije kažnjiv, izvršio pritisak na pravosudne organe.

Oni su naveli da su krivične prijave podneli protiv predsednika SNS-a Miloša Vučević,a potom vlasnica neregistrovane agencije za hostese Milene i Jelene Marković, te više NN lica iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i protiv Stefana Milića i Ognjena Kočovića, predstavnica nevladine organizacije Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograd.

Kako je preneo N1, kandidati za poslanike smatraju da su ove osobe učinile više krivičnih dela u saizvršilaštvu.

– Ne smatramo da je jedno od tih krivičnih dela postojanje kol centra SNS. Dakle, jasno je da nije zabranjeno imati kol centar. Ali jeste zabranjeno neovlašćeno prikupljati lične podatke, jeste zabranjeno povređivati ravnopravnost građana, jeste zabranjeno ne uplaćivati poreze i doprinose u budžet, jeste zabranjeno kupovati glasove – navela je Jerinić.

Kol centar je otkrio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije, a tom prilikom je otkriveno da se plaća i izlazak na izbore 17. decembra.

Novinari ispred SNS kol centra zatekli devojku sa snimka na kom se dele pare,”samo čeka drugaricu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
Share via
Copy link