Novi Sad

Miloš Vučević po treći put izabran za gradonačelnika Novog Sada

Odbornici u Skupštini grada glasaće danas za imenovanje nove-stare vlasti, jer će većina dosadašnjih funkcionera, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, ostati na nekom od položaja u lokalnoj vlasti.

Prošlo je tri meseca od lokalnih izbora i mesec dana od konstituisanja Skupštine grada. Period je obeležila tišina i skrivanje informacije o tome ko bi mogao da bude naredni gradonačelnik Novog Sada.

Tek dan pred sednicu na kojoj će biti doneta odluka o gradonačelniku Novog Sada, Srpska napredna stranka saopštila je da će njihov kandidat biti Miloš Vučević, koji je na ovoj funkciji već punih osam godina. Nakon što ponovo bude izabran, Vučević će postati prvi gradonačelnik koji će stupiti u treći mandat, a i SNS će takođe postati prva stranka sa tri uzastopna mandata u vlasti Novog Sada, piše 021.

Novi-stari članovi Gradskog veća su kadrovi SNS-a i to Dalibor Rožić za kulturu, Ognjen Cvjetićanin za sport i omladinu, Mira Radenović za urbanizam i ekologiju, kao i Aleksandar Kravić iz LSV, koji ostaje član zadužen za saobraćaj, dok Milorad Radojević iz SPS-a ostaje u resoru privrede.

Milan Đurić, koji se spominjao kao Vučevićev naslednik, trebalo bi da postane zamenik gradonačelnika, dok će na njegovo mesto u Gradskom veću za upravu i propise doći Milovan Amidžić, dosadašnji direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Gradsko veće će dobiti nove članove iz SNS-a i to će biti dosadašnja pomoćnica Vučevića za finansije Adrijana Mesarović, koja će sada voditi resor za budžet i finansije u veću, a za zdravstvo će biti imenovan Dragan Stajić, javnosti poznat kao nekadašni upravnik Novosadskog porodilišta.

Svoje funkcije u gradskom veću dobiće i Branka Bežanov iz POKS-a, koja će biti zadužena za resor socijalne zaštite i brige o porodici i deci, te Dina Vučinić iz SNS, koja će biti zadužena za obrazovanje. Bivši predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić biće od sada zadužen za komunalne poslove u gradu.

Nova zamenica predsednice Skupštine grada će biti Kristina Karaić iz SPAS-a, čime će se ozvaničiti koalicija naprednjaka sa strankom Aleksandra Šapića koja u Novom Sadu ima tri odbornika. Zanimljivo je da je njeno imenovanje podržalo samo 48 odbornika iz odborničke grupe SNS-a, ali ne i njene stranke.

Ona je prema zvaničnoj biografiji rođena 1993. godine u Boru gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, nakon čeka upisuje Pravni fakultet u Beogradu, a potom prelazi na Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, gde i danas studira. Navodi se da radi kao novinarka na jednom portalu, kao i da je stručna saradnica za marketing mreže lokalnih informativnih portala, te da je savetnica za odnose sa javnošću, a članica je i medijske službe SPAS-a.

Danilo Durutović je podneo ostavku na mesto zamenika sekretara Skupštine grada, iako je na nju ponovo imenovan pre mesec dana. Umesto njega ovaj posao će obavljati Ana Lekić iz SNS-a. U pitanju je pravnica iz Bečeja, koja je proteklih godina radila u službama lokalne vlasti u Novom Sadu.

Za v. d. direktora JKP „Stan“ će se imenovati Dragan Milošević, za koga se navodi samo da je magistar fizičkih nauka iz Sremske Kamenice bez drugih podataka, dok dosadašnji direktor Ivan Radojičić (SNS) odlazi na mesto v. d. GSP-a.

Na dnevnom redu je i smena v. d. direktora Apoteke Novi Sad Gojka Vujnovića iz LSV-a koji je tu imenovan 25. juna i za sada nije poznato ko će ga zameniti. On se smenjuje neposredno nakon što je 021.rs otkrio da je Vujnović, iako je pravnosnažno osuđen januara prošle godine za zloupotrebu službenog položaja, imenovan na rukovodeću funkciju.

Sandra Trifunović Stojanović iz LSV će zameniti stranačkog kolegu Branislava Bogoroškog u skupštini, nakon što je podneo ostavku.

Dodajmo da u novom sazivu skupštine, zbog bojkota većeg dela opozicije, koalicija oko SNS ima ubedljivu većinu sa 72 od ukupno 78 odbornika. Ovu koaliciju čine odborničke grupe SNS-a sa 48 odbornika, SPS-JS sa 10 odbornika i POKS, LSV, SVM i SPAS sa po tri odbornika, a podršku im daju i po jedan manjinski iz Ruske stranke i vlaške Istina. Opozicija su SRS i DSS sa po tri odbornika.

Ko je Slobodan Milić Bocara, savetnik Miloša Vučevića sa milionskim nekretninama?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

315 Shares
315 Shares
Share via
Copy link