Magazin Srbija

Miloš Jovanović ne voli SNS, ali još više ne voli da bude opozicija

Miloš Jovanović
Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je danas (5. april) da bi mogao da bude u koaliciji sa naprednjacima na republičkom nivou, a kada je u pitanju potencijalna koalicija koju bi NADA pravila sa SNS i SPS, istakao da bi moralo “mnogo toga da se promeni”.

U Beogradu, s druge strane, Jovanović kaže da je u kontaktu sa kolegama iz opozicije, ali da među njima ima onih koji „ništa i nigde“ ne bi hteli sa Draganom Đilasom, funkcionerom SSP, stranke koja je okosnica „Ujedinjene opozicije za pobedu Srbije“.

Rekao je i da u Beogradu ne bi sarađivao sa vlašću, kao i da misli da je u Gradu stvar prelomljena i da će vlast ostati ista kao i do sada. Istovremeno, smatra i da će koalicija NADA i na republičnom i na gradskom nivu, ipak, ostati u opoziciji.

Jovanović koji je predvodio koaliciju NADA ostvario je rezultat koji je bio jedno od iznenađenja izbora, a, prema preliminarnim rezultatima RIK na nešto više od 97 odsto obrađenog uzorka, sa 5,37 odsto glasova na parlamentarnim izborima u novom skupštinskom sazivu imati 15 mandata.

U razgovoru sa Euronews Srbija on ne isključuje saradnju sa Srpskom naprednom strankom. Kako kaže, voleo bi da može da bude u koaliciji sa naprednjacima na republičkom nivou.

– Ne zato što ih nešto volim, jer sam svestan da nas dele suštinske razlike i stavovi prema Evropi. Ipak, između pitanja Kosova i Metohije i korupcije ipak postoje neki prioriteti. Ipak je pitanje Kosova prioritet – korupcija jeste važan problem, ali ne može biti važnija od secesije dela teritorije.Kada imate ovako ostrašćenu političku scenu, nekvalitetnu, sa toliko politikanstva, i sa toliko malim brojem ljudi sa kojima možete nešto ozbiljnije da razgovarate, onda ne može ništa da vas raduje pa ni vaš rezultat – istakao je.

Izvor: Euronews

Jovanović: Razmenio sam poruke sa kolegama iz proevropske opozicije

Čitajte Luftiku na Google vestima

332 Shares
332 Shares
Share via
Copy link