Magazin

Ko je Miloš Hrkman, glavni akter surovog prebijanja u centru Sremske Mitrovice

Prebijanje mitrovica
Foto: Screenshot / Instagram / 192_rs

Miloš Hrkman (27) iz Rume i još četvorica huligana uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno izudarali navijača Crvene zvezde Dejana T. (27). Sukob je navodno nastao zbog dresa Partizana.

Dejan T. je ranije naterao jednog mladića da skine dres Partizana, što je Hrkmana i grupu iznerviralo, pa su krenuli u osvetu, kaže izvor iz istrage.

Posle uznemirujućeg video-snimka na kojem se vidi kako grupa muškaraca motkama tuče Dejana T. (27) na ulici u Sremskoj Mitrovici, policija je uhapsila Miloša Hrkama (29) iz Rume, za koga se sumnja da je blizak klanu Veljka Belivuka.

Na snimku se vidi kako nasilnici rukama, nogama i motkama udaraju mladića. Jedan od njih je dovikivao: „Ja ću te ubiti!“, dok je žrtva ponavljala: „Nisam ja!“. Batinaši su, kako se vidi na snimku, potom seli u automobil BMW i pobegli. Kasnije su se pojavile informacije da su mladića jurili čak od Rume da bi ga presreli u Ulici Stari šor, ispred prodavnice auto-delova.

Prema nepotvrđenim informacijama, sukob je nastao zbog dresa FK Partizan.

– Pominje se da je Dejan T. pre izvesnog vremena presreo nekog mladića koji je bio u dresu Partizana i naterao ga da ga skine. To je, navodno, razbesnelo starije navijače tog kluba, pa su rešili da se obračunaju s njim. Dejan je, veruje se, navijač Crvene zvezde – navodi naš izvor i podseća da su zbog učešća u incidentu uhapšeni i S. K. (32) iz Iriga, M. T. (25) iz Beograda, N. P. (33) iz Rume i N. V. (25) iz Rume.

Milos Mita Hrkman
Miloš Hrkman, Foto: Facebook

Miloš Hrkman navodno je radio kao član obezbeđenja u brojnim klubovima u Beogradu. Kako su mediji ranije pisali, on je više puta viđen u društvu kriminalaca koji su uhapšeni 4. februara prošle godine kao pripadnici klana Veljka Belivuka. Oni su optuženi za najmanje sedam ubistava, ali se sumnja da je broj žrtava mnogo veći.

Miloš Hrkman je, inače, odavno poznat policiji jer je više puta hapšen. Poslednji put je imao problema sa zakonom u martu ove godine, kada je uhapšen kao član kriminalne grupe zbog posedovanja oružja. On je 6. oktobra 2018. uhapšen zbog sumnje da je sa grupom navijača demolirao klub „Komitet“ u Beton hali u Beogradu. Kako je ranije objavljeno, oni su ušli u lokal i počeli brutalno da tuku palicama sve koji su im se našli na put: mladiće, devojke, starije… Nisu poštedeli ni osoblje.

Jedan u nizu incidenata u kojima je Hrkman učestvovao dogodio se 2016. godine u Prnjavoru, u Republici Srpskoj. On je sa svojim saradnicima izazvao nered tokom izbora, a potom su učestvovali u tuči u hotelu u kojem su odseli. Na kraju su proterani iz Republike Srpske. Međutim, Centar za javnu bezbednost Banjaluke kasnije je saopštio da državljani Srbije nisu učestvovali u incidentima, već tri osobe iz tog grada.

Hrkman je najpre bio deo navijačke grupe „Alkatraz“ koju je predvodio Miloš Radisavljević Kimi, ali se kasnije priklonio „Janjičarima“, na čijem je čelu bio pokojni Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi.

Uhapšen Miloš Hrkman, jedan od „vojnika“ Velje Nevolje

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Koji preglupi debil je napisao ovaj clanak pun lazi da mi je samo znati, batali novinarstvo jer za ovaj posao ti trebaju znanje i informacije a ne lupetanje napamet pojmova poput organizovane kriminalne grupe i naziva grupa.

  • Ovo sve pohapsiti i odmah na dozivotnu. Bez suda i bez icega. Samo da rade svaki dan po 16h za hranu i krevet bez i jednog slobodnog dana. Drugacije nisu zasluzili.

OGLAS

521 Shares
521 Shares
Share via
Copy link