Magazin Srbija

TOP 5 poslova koje bi Mića mogao da radi sada kada ne mora da brine o EPS-u

grcic
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je Milovanu Grčiću novo zaposlenje nakon što istupi sa mesta v.d. direktora EPS-a.

Velika havarija u energetskim postrojenjima, višednevni nestanak struje u mnogim domaćinstvima po Srbiji, luster iznad glave predsednika Srbije i najcrnje misli, blato u ložištima i pominjanje majke majčine kao novogodišnje čestitke od strane većeg dela stanovništva, samo su neki od nedavnih Mićinih dostignuća.

Niko se, međutim, ne pita kako će Milovan da preživi kada napusti svoju fotelju u EPS-u?

Šta će čovek da radi, od čega da se prehrani, ko će mu uplaćivati zdravstveno i socijalno, kako će se snaći bez para građana Srbije u ovom inflacijom pogođenom vremenu?

Koje je to radno mesto koje je stvoreno za profil Milovana Grčića? Mi smo napravili pet predloga za bivšeg v.d. direktora EPS-a.

Keramičar

Kako je TENT umesto uglja ložio blato, Mića Grćić se dobro snalazi u blatu. Razume se i u to kako se blato ponaša na visokim temperaturama pa može da se bavi izradom predmeta od pečene gline.

Svi dobri keramičari, osim jednog iz Kruševca, su otišli u Nemačku pa bi od lepljenja pločica mogao fino da živi.

Uostalom, jedan je tako bio keramičar pa postao ministar!

Foto: Marina Lopičić

Ministar

Dokaz da je ministar u Srbiji biti lako je to što je kod nas ministar svako. Zašto da Mića ne okuša sreću. Činjenica je da je Mića EPS doživljavao kao svoju porodicu, nema koga iz SNS-a nije tamo zaposlio.

A tek kako ga je brižljivo uređivao… Samo na nameštaj je potrošio 33 miliona evra, a gde su kamere, bububice za prisluškivanje, pa i onaj famozni softver za ne znamo tačno šta!

Dakle, Ministarstvo za brigu o porodici je kao izmišljeno za njega.

Predsednik Nadzornog odbora svih obrenovačkih pečenjara

Kod pečenja je najvažnije da se vatra dobro podloži, ako nema dobrog žara, nema ni dobrog pečenja. Ako su mokra drva ima da se namučiš, a naš Mića je umeo da založi TENT mokrim blatom!

Nema sumnje da je prava šteta što njegova pečenjara “Fantazija” više ne vrti prasiće!

Znanje i umeće bi valjalo da prenosi novim generacijama pečenjara u rodnom Obrenovcu, ali da se to lepo nazove, funkcija da bude, i da ima kancelarija i fotelja!

Čuvar na brani “Bistrica”

Sećamo se svi kako je predsednik surovo Mići rekao da od Nove godine ide da radi “nešto drugo”.

Ipak, nije predsednik srca kamenoga pa je Grčića poveo u Seništa da mu pokaže gde će da se gradi “projekat broj jedan i za našu zemlju spas“, reverzibilna hidroelektrana „Bistrica“.

Nakon što je blatom ložio TENT, mora što dalje od zapaljivih supstanci.

Na Uvcu pored tri postojeća veštačka jezera, iako nešto pripali, ima čime da gasi.

Počasni v.d. ministra energetike

zorana-mihajlovic-tent
Foto: Instagram/Zorana Mihajlović

Nekako ne ide, Mića da ide, a Zorana da ostane. Grčič se dokazao kao iskusni vršilac dužnosti toliko da nismo ni znali da više nije vd, a on nastavio da ide na posao kao da jeste!

Biti neprimetan godinama na tako važnom mestu koje predstavlja kičmu sistema, a onda najednom postati najpoznatija faca u Srbiji, pa to zaista ne može svako.

Nakon ovakve životne škole i nenadane popularnosti, Grčić je zreo da uđe u još udobniju fotelju.

Verni partijski vojnik umesto Zorane Mihajlović koja ionako godinama kvari tu naprednjačku sreću. Stoga, kud Zorana tu i Mića, za jedan sasvim solidan ministarski par.

Grčić podneo ostavku: Sa Zoranom Mihajlović energetski sistem osuđen na smrt

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

84 Shares
Share via
Copy link