Magazin Srbija

Milojko Pantić: Sveti Sava je Grk, Vuk Karadžić laž, a Vučić najobičniji huligan (VIDEO)

milojko pantic

Poznati srpski novinar i sportski komentator, Milojko Pantić, dao je nesvakidašnji intervju hrvatskom Večernjem listu i u istom se dotakao nedodirljivih srpskih ikona, ali i srpskog predsednika.

– Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio jer je znao grčki jezik. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo “Žitije Stefana Nemanje”, tog svog oca – rekao je za hrvatske medije Milojko Pantić i nastavio da prezentuje drugačiju verziju srpske istorije:

– Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte… A kamoli da je osnovao neku školu. Još jedna velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je katolik! A Srbi ga dižu u nebesa kao tvorca srpskog jezika. Oženio ga je Kopitar – rekao je Pantić, na šta je hrvatski novinar upitao misli li na potkivača.

– On (Vuk Karadžić) je crkvene knjige, koje je Despot Stefan Lazarević u Resavskoj školi, zahvaljujući Konstantinu filozofu, prevodio, preko svojih posrednika kupovao za sitne pare, plaćao je seljake oko manastira da mu uzimaju te knjige i odnosio u Beč – kazao je Pantić.

– Kad je Vuk Karadžić umro, sahranjen je po katoličkim običajima u Beču, a njegova ćerka Ana je prodala 70 hektara njiva i šuma oko Tršića. Sedamdeset hektara, u to vreme, uzela je ogromne pare, a on je ogromne pare prodavajući crkvene knjige zaradio. Znači, Vuk Karadžić je laž, kao i Sveti Sava – poručio je Milojko Pantić.

U nastavku intervjua za Večernji list, srpski novinar se osvrnuo i na Aleksandra Vučića rekavši da je predsednik Srbije „najobičniji huligan koji nije mogao da vodi čak ni Zvezdinu navijačku grupu Delije“.

Izvor: Nova

Ako se slutnje arheologa ispostave tačnim, menja se kompletna srpska istorija (Video)

Čitajte Luftiku na Google vestima

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link