Srbija Vesti

Ko smisli najbolje ime za novi srpski brzi vozi dobija milion dinara

brzi-voz
Foto: Srbijavoz, ilustracija

Društvo za železnički prevoz putnika „Srbija voz“ otvorilo je danas konkurs pod nazivom „Pusti inspiraciju da te vozi“ za ime i logo novih brzih vozova u Srbiji.

Tom prilikom organizovana je i konferencija, a medijima su se obratili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, generalni direktor „Srbija voza“ Jugoslav Jović, kao i najbolji srpski automobilista Dušan Borković.

Konkurs za ime i logo novog brzog voza u Srbiji otvoren je i trajaće do 21. februara.

Pobednička ideja biće nagrađena sa milion dinara.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pozvao je sve talentovane ljude da učestvuju na konkursu jer će, kaže, na taj način dobiti priliku da njihovo ime bude upisano u dugu tradiciju srpske železnice.

Ministar je podsetio da Železnica Srbije i Vojska Srbije imaju najdužu tradiciju u našoj zemlji, dodajući da je prva pruga počela da se gradi davne 1881. godine od Beograda do Niša, kao i da je vrednost te investicije bila dva republička budžeta.

Istakao je da je od 1880. do 1990. godine železnica bila osnov saobraćaja u Srbiji, a da je poslednjih nekoliko decenija izgubila taj značaj.

– Moramo da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada u saobraćajnom smislu i to nije slučajno jer je to najbezbedniji, ekološki najprihvatljiviji vid prevoza i najbrži – naveo je Momirović.

Napomenuo je da će se, kada brza pruga bude puštena u saobraćaj, od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta i to najboljim vozovima u svojoj klasi na svetu i najkvalitetnijom prugom u istočnoj Evropi.

Podsetio je da je brza pruga od Beograda do Novog Sada deo buduće brze pruge koja će povezati Beograd i Budimpeštu, navodeći da će to biti prilika za turiste koji posećuju mađarsku prestonicu da lakše dođu do Subotice, Novog Sada, Beograda i bolje upoznaju našu zemlju.

Momirović dodaje da je to od velikog značaja i za naše građane, koji će brže i lakše stizati do mađarskih gradova.

Izrazio je nadu da će do kraja godine početi i izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

Zato je pozvao talentovane ljude da se prijave na ovaj konkurs i da „stave svoj pečat u dugu istoriju železnice“.

Proglašenje pobednika biće 3. marta. Za konkurs se možete prijaviti na OVOM LINKU.

Izvor: Tanjug

Sve što treba da znate o brzoj pruzi Beograd-Novi Sad, stanice, brzina i cena

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.2K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap