Magazin

Milica i Milan ne slave rođendan, vuk im je prvi komšija, a medved najbolji prijatelj

Milica i Milan Arsenović su na prvi pogled dvoje običnih tinejdžera. Kada se zagrebe ispod površine, vidimo da ovi 13-godišnji blizanci žive životom koji bi retko koja odrasla osoba izdržala, a kamoli dete.

Arsenovići žive u zabačenom selu Gornje Košlje kod Ljubovije, šiše portal Blic žena.

Njhov dan počinje u pola osam, kada sa ocem kreću u šumu i izvlače drva. To rade i po najvećem snegu. Kada se vrate, čeka ih sijaset domaćih obaveza, od toga da hrane stoku i vode volove a između svega toga je i škola. Iz škole se, kažu, vraćaju sa grižom savesti jer su dugo tamo, a mogli su još da pomognu u kući.

– Imamo 4 kilometara da pešačimo do autobusa. Upalimo baterijsku lampu i šta ćemo. Ne plašimo se dok smo zajedno – kaže Milan.

arsenovici

Milica i Milan ne slave rođendane. Probali su, ali kažu da im niko od drugara nikada nije došao. Kroz smeh govore da im je vuk prvi komšija, a medved najbolji prijatelj.

Imaju, kažu, svega osim društva i puta do kuće. Skromni su i dosta im je da imaju šta da pojedu i popiju, jer na više od toga i nisu navikli.

– Pomažu nam u svakom poslu, i od stoke, doteruju ovce i zatvore ih. Milan sa mnom ide i u šumu, Milica je malo više sa majkom oko kuće – kaže njihov otac Dragić Arsenović i dodaje da je veoma ponosan na decu.

Čemu nas uči mala Nađa koja svaki dan jede leba i masti i kaže „da ima sve što joj treba“

148 Shares
148 Shares
Share via
Copy link