Magazin Poznati

Čuveni muzički dvojac prevario je svet, njihov skandal najveći je u istoriji popa

mili vanili
Foto: Profimedia

Krajem 1980. i početkom 1990. Mili Vanili bili su najpopularniji pop dvojac na svetu. Njihov debitantski album, koji je u Evropi nazvan „All or Nothing“, a u Americi poznat kao „Girl You Know It’s True“, postigao je svetski uspeh, a krunisan je i Gremi nagradom.

Pesme su im bile su broj jedan na gotovo svim muzičkim zop listama.

U martu 1990, u časopisu Tajm, Pilatus je sebe proglasio „novim Elvisom“, tvrdivši da su Morvan i on muzički talentovaniji od Boba Dilana, Pola Makartnija i Mika Džegera, piše Nova.rs.

Slava kratkog veka

U jeku popularnosti, intervju na MTV-ju otkrio je kako Morvan i Pilatus zapravo jako loše govore engleski, čime je dovedena u pitanje verodostojnost glasova na njihovim albumima.

Naime, ubrzo je otkriveno da njih dvojica nisu otpevali niti jednu pesmu sa albuma, već da su samo otvarali usta, dok su drugi za njih pevali.

Zbog ovoga su zauvek ostali upamćeni kao najpoznatiji otvarači usta.

Ušli su u istoriju muzike, kao jedini pevači koji su morali da vrate Gremi nagradu, a ova situacija je postala poznata kao najveća prevara ikada u muzičkoj industriji.

Pokušali su da se vrate devedesetih i svima dokažu da, iako nisu pevali, oni ipak umeju da pevaju.

Međutim, Rob Pilatus je tokom snimanja novog albuma, koji su želeli da objave, bio u haotičnom stanju zbog droga.

Fab Morvan mu je platio rehabilitaciju u Nemačkoj, ali dan pre promocije povratničkog albuma, 2. aprila 1998, Pilatus je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Frankfurtu jer se predozirao. U trenutku smrti imao je samo 33 godine.

Pokušaj povratka je tako propao, a album nikada nije pušten u javnost. Morvan je nakon toga nastavio da se bavi muzikom, pa je 2003. izdao solo album.

Inače, u planu je snimanje filma o tom skandalu. Fabrisa Morvana će igrati Elan Ben, a Roberta Pilatusa Tijan Njie.

Izvor: Nova.rs

Preminula Anita Pointer, članica jedne od najvećih ženskih pop grupa svih vremena

59 Shares
Share via
Copy link