Beograd Magazin

Miladin Kovačević u svom najboljem izdanju: Vukao me je po podu, ošamario i udario pesnicom u glavu

Miladin Kovačević, koji je po prebijanju kolege u Americi svima dobro poznat, sada je optužen za prebijanje devojke. Tina T. je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu rekla kako ju je 16. septembra Miladin Kovačević vukao za kosu kroz hodnik zgrade, ošamario je, udario pesnicom u glavu te pustio da padne i udari glavom u pločice.

Nakon oštećene Tine T. svedočila je i njena sestra Tamara, kod koje je otišla nakon svađe sa Kovačevićem. Tina T. je tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra i izjavila da se pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinsko-pravni zahtev (za obeštećenje), piše portal 021.

U saopštenju tužilaštva objavljenom na njegovom sajtu navodi se da je Tina T. ispričala kako je 16. septembra oko jedan čas posle ponoći, po dogovoru sa Kovačevićem, došla u stan u kom je boravio gde su se i posvađali. On ju je potom, kako je rekla, desnom rukom uhvatio za kosu, oborio na pod i tako je vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vreme joj preteći.

Dok ju je držao za kosu, otvorenom šakom udario joj je šamar po desnom obrazu, a zatim i pesnicom u predelu glave, nakon čega je naglo pustio, usled čega je ona glavom udarila u pod.

Takođe je navela da je odmah potom taksijem otišla kod svoje sestre Tamare T, kao i da je u navedenom događaju zadobila telesne povrede u predelu glave ali da je lekarsku pomoć potražila nakon dva dana jer joj je tada postajalo sve lošije.

Tamara T. je izjavila da nema neposrednih saznanja o događaju, ali je navela da je njena rođena sestra Tina T. te noći došla u njen stan oko tri sata, da je bila uplakana i da joj je rekla da ju je pretukao osumnjičeni, da je oštećena bila uznemirena i pod stresom i da je sve vreme plakala. Navela je i da je, uprkos molbi svoje sestre Tine da događaj ne prijavljuje policiji zbog straha da će je osumnjičeni „ubiti“, to ipak učinila i da je policija ubrzo došla.

Takođe je primetila da je oštećena imala povrede u predelu vrata i obe noge, da je bila otečena, kao i da joj se žalila da je boli glava, navodi tužilaštvo u saopštenju.

Najavljuje da će u daljem toku dokaznog postupka narediti medicinsko veštačenje telesnih povreda, pribaviti video zapise sigurnosnih kamera i po potrebi preduzeti i druge radnje „radi potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja, nakon čega će doneti odluku u skladu sa zakonikom o krivičnom postupku“.

Tužilaštvo je uložilo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak od subote, kojim je odbijen njegov predlog za određivanje pritvora Kovačeviću, budući da je i ranije osuđivan za nasilničko krivično delo, kao i da ne uticao na oštećenu i njenu sestru, rečeno je Tanjugu tužilaštvu.

Odluku o žalbi treba da donese krivično vanpretresno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Kovačević se zasad brani sa slobode, uz meru zabrane prilaska i komuniciranja sa Tinom i njenom sestrom, koju mu je umesto pritvora odredio sudija za prethodni postupak.

Kovačević je na saslušanju u tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede. U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je, kako sumnja tužilaštvo, devojci pretio, vukao je za kosu i polomio joj je telefon.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Miladina Kovačevića traži policija, pretukao devojku

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link