Magazin

Miki Manojlović o “slučaju” Miloš Biković i ulozi koju je odbio: “Nisam hteo da profitiram od tragedije naše zemlje”

miki-manojlovic
Foto: N1

Proslavljeni glumac Miki Manojlović prokomentarisao je izbacivanje Miloša Bikovića iz treće sezone popularne serije “Beli lotos” (“The White Lotus”), koja se emituje na HBO platformi.

Miki Manojlović je istakao da očekuje reakciju Evropske filmske akademije, čiji je Miloš Biković član, jer je glumac ostao bez uloge u seriji „Beli lotos“ („The White Lotus“), koja se emituje na HBO platformi, nakon što je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine zatražilo od pomenute produkcije da izbaci glumca ize treće sezone popularne serije.

– Moj predlog za učlanjenje Bikovića u Evropsku filmsku akademiju bio je podržan ličnim potpisom i pismom sa obrazloženjem zašto smatram da on zaslužuje članstvo. Njegov prijem je srdačno prihvaćen, a sertifikat je dodeljen.

Sada je zvanično član EFA. U ovoj situaciji, očekivao bih njihove reakcije na tvitove bilo kog ministarstva, bilo koje države – istakao je Miki Manojlović u emisiji „Kec na jedanaest“, prenosi „Blic“ i dodao:

– Živimo u dobu dominacije društvenih mreža. Ljudi često tumače činjenice na površan način prema vlastitim željama i preferencijama. Kada je reč o ovom konkretnom slučaju, postojala su dva prethodna slučaja koja, iako nisu identična, predstavljaju kontrast.

Na primer, postojao je film ‘Peacemaker’ za koji nisam bio zainteresovan, iako bi me to učinilo bogatijim novčano i iskustveno. Odlučio sam da ne prihvatim ulogu iz moralnih razloga, ne želeći da profitiram od tragedije moje zemlje, posebno igrajući ulogu negativca sa Balkana.

Ovaj postupak nije dokumentovan na društvenim mrežama, ali predstavlja značajan moralni gest. Nebojša Glogovac nije prihvatio ulogu u filmu sa Anđelinom Džoli, jer mu nisu dali ulogu koju je on želeo, već koju su mu namenili.

Producenti HBO moraće Bikoviću papreno da plate izbacivanje iz serije “Beli lotos”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link