Novi Sad

Novo mesto za sve ljubitelje mesnih delikatesa

Pršutara je nova specijalizovana prodavnica, nedavno otvorena u Želežničkoj ulici. Kao što samo ime kaže, osnovni program Pršutare su mesni delikates proizvodi, pre svega pršuta, pečenica, suvi vrat, juneći kulen, čajna kobasica kao i peglana pirotska kobasica, specijalitet iz južne Srbije.

Gde je meso, tu su i sirevi, a oni u Pršutaru uglavnom, kao i meso, stižu iz Crne Gore. Tu su dve vrste planinskih sireva, dimljeni sirevi, dve vrste kozijeg sira, kao i ovčiji kačkavalj i mešanac iz pirotske škole. A gde je sir, tu su i masline koje stižu iz Grčke i ajvar iz Makedonije.

prsutara-3

Vesna Popović, vlasnica Pršutare kaže da se ideja za otvaranje ovakvog mesta rodila sasvim slučajno.

– Ovakvih prodavnica nema u Novom Sadu, i shvatila sam da našem gradu nedostaje ovako nešto i odlučila da otvorim radnju. Imamo tri prodavnice u Beogradu, i videli smo da je vreme da ovako nešto pokrenemo i ovde. Na jednom mestu nudimo veliki izbor mesnih delikatesa, sireva i naravno vina koja uvek idu odlično uz suvo meso – kaže ona.

prsutara_novisad

Crnogorski pršut sa Njeguša pravi se po vrhunskoj recepturi, a svi proizvodi sušeni su na pravi način i direktno donešeni od porizvođača, pa su i cene niže o onih u supermarketima. Novosađani su još kako Vesna kaže u fazi isprobavanja, ali ko proba nešto iz Pršutare, obavezno se vraća po još.

 

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
201 Shares
201 Shares
Share via
Copy link