Magazin

Merilin Monro umrla pre 61. godinu, pogrebnici u neverici gledali u mrlje na telu slavne lepotice

monro
Printscreen

Njena smrt i danas je, čak 61 godinu kasnije, predmet sumnji, raznoraznih teorija i verovanja da nije reč o samoubistvu, već da iza njenog tragičnog odlaska stoji neka tajna organizacija ili služba.

Merilin Monro je imala samo 36 godina kada je preminula. Tog 5. avgusta 1962. godine javnost je saznala da je glumica sebi oduzela život tako što je popila preveliku dozu leka za smirenje.

Od momenta od kada je umrla, javile su se teorije zavere koje nisu zamrle ni 61. godinu od njene smrti. Sumnjalo se na besnog ljubavnika, na moćnike koji su hteli da ućutkaju slavnu glumicu.

Organizator sahrane koji je pomogao da se pripremi telo Merilin Monro za sahranu otkrio je jezive detalje o stanju glumice nakon što je pronađena mrtva.

Alen Abot i Ron Hast su napisali knjigu u kojoj su se prisetili šta se dešavalo tog 5. avgusta.

288647_profimedia0210146562_ff
Foto: Profimedia

Sećaju se da ih je policija pozvala da dođu u kuću slavne glumice, a Abot tvrdi da je njeno telo bilo puno ljubičastih mrlja.

– Bilo je teško verovati da je to slavna lepotica Merilin Monro. Izgledala je kao prosečna starija žena koja se nije baš previše brinula o svom telu. Očigledno je da su okolnosti u kojima je preminula uveliko pogoršale njen izgled. Kada neko umre, gravitacija dovede do toga da se krv taloži na najnižoj tački tela. U njenom slučaju, s obzirom da je umrla licem prema dole, ljubičaste mrlje od krvi ostale su joj na licu, a vrat joj je mnogo otekao – priseća se pogrebnik.

288645_profimedia0695688932_ff
Foto: Profimedia

On je dodao i da je bilo vidljivo da kosu neko vreme nije farbala, jer se nazirao smeđi izrastak.

– Noge joj nisu bile obrijane, a usne su joj bile baš ispucane. Manikir i pedikir su takođe bili zapostavljeni – dodaje pogrebnik.

Abot je takođe rekao da su među njenim stvarima pronašli i lažne grudi, ali nisu ih koristili kod pripreme pokojnice već su njezin grudnjak ispunili vatom.

288643_profimedia0695688933_ff
Foto: Profimedia

Šta se desilo u noći kada je Merilin umrla?

Svi su bili šokirani saznanjem da je slavna glumica preminula. Kažu da je poslednjih dana života bila srećna, euforična i puna života.

Autor knjige „Monro“ tvrdio je kako ju je njen prijatelj, glumac, Piter Loford koji je inače i zet predsednika Džona F. Kenedija, pozvao 4. avgusta, oko 19 časova i kako mu je delovala tromo i depresivno.

Njegova priča ne podudara se sa svedočenjem njene služavke, koja je ispričala da je Merilin u to vreme primila poziv od sina svog bivšeg muža, Džoa Dimađija Juniora, koji je za „Los Anđeles Tajms“ rekao da je Merilin zvučala sasvim normalno, kao i uobičajeno. Nakon toga, Junis je kratko pričala sa Merilin, koja je kasnije otišla u svoju sobu. To je bio poslednji put da ju je videla živu.

Junis je isprva rekla kako se zabrinula kada glumica nije odgovorila na njeno kucanje na vrata, te je pozvala njenog psihijatra Ralfa Grensona, koji je došao odmah nakon ponoći, dok tačno vreme Junisinog poziva nije utvrđeno.

Da bi ušao u sobu, Ralf je polomio prozor, dok je u sobi pronašao njeno beživotno telo. Merilin je u ruci držala telefonsku slušalicu. Ubrzo je pozvao doktora koji joj je prepisao pilulue, te je on konstatovao smrt.

Policija je pozvana tek u 4.25 časova, ujutru, dok su lekari tvrdili da im je bila potrebna dozvola od „20th Century Fox“ studija, sa kojim je Merilin imala saradnju, snimajući film.

Da li služavka zna nešto više?

Njena služavka je prvo iznela priču da je, oko ponoći, pozvala Merilinog psihijatra, da bi kasnije rekla kako je to bilo oko 3 ujutru. Preko 20 godina kasnije, biograf Entoni Samers, pričao je sa njom i zapazio trenutak kada je stavila svoju glavu u ruke i rekla: „O Bože, zašto ja ovo moram da zataškavam?“.

– Šta da zataškavate, gospođo Murej?, upitao je on.

– Pa naravno, Bobi Kenedi je bio tu (4. avgusta) i naravno, postojala je afera sa Bobijem Kenedijem – odgovorila je.

Kakvu vezu je Merilin imala sa porodicom Kenedi?

Pričalo se da je Merilin bila u vezi sa predsednikom Džonom F. Kenedijem, kao i sa njegovim bratom, Robertom Bobijem Kenedijem. Supruga Dina Martina, Džin Martin, rekla je da je Merilin, naizmenično imala odnose sa Kenedijevima, prenosi Stil.

Na dan njene smrti, pozvao ju je Bobi Kenedi, dok je ona pobesnela, rekavši da se oseća iskoišćeno.

Biograf Džejms Spada smatra da je „kroz ubistvo nešto zataškano“.

– Kenedijevi nisu smeli da rizikuju da se ovo otkrije, jer bi to uništilo predsednika. Ali zataškavanje, koje je trebalo da spreči bilo koga da otkrije da je Merilin bila intimno vezana sa porodicom Kenedi, pogrešno je protumačeno kao zataškavanje toga da su je oni ubili – smatra on.

Loša istraga

Mnogi biografi su se složili, da su policijski inspektori i forenzičari „bili beznadežno traljavi“, kako je rekao Samers.

– Jedna od problema celog slučaja je taj što je bilo mnogo suprotstavljenih priča – napisao je Spada.

– Niko ne zna istinu. Niko nikada neće saznati istinu – rekao je Majkl Selsman, poslednjih PR agent Merilin Monro i autor knjige „Sve je gordost“.

Na dan njenog venčanja pojavio se ispred crkve, Džejms Din nikada nije preboleo svoju veliku ljubav

Share via
Copy link