Magazin

Memedović posetio Gornje Nedeljice, pa se zapitao da li imamo čemu da se nadamo?

jovan-memedovic
Foto: Instagram/Jovan Memedović

Voditelj Jovan Memedović snimio je reportažu u selu Gornje Nedeljice, nakon čega je preko svog Instagram naloga postavio pitanje – da li imamo gde da budemo, čemu da se vratimo?

Naime, kako piše Nova.rs, Memedović je objavio nekoliko snimaka razrušenih kuća i pustog sela koje je snimio dok se vraćao ka Beogradu i napisao:

memedovic-3

„Upravo smo u dolini Jadra završili snimanje novogodišnjeg specijala. I ovo bi trebalo da bude emisija o raznovrsnosti trpeze u našoj zemlji, ali gorak je hleb koji smo danas jeli“, napisao je Memedović i dodao:

memedovic-1

„Mnogo je napuštenih sela i oronulih kuća po Srbiji, a sad i ovo. Više nije pitanje opstanka ili povratka selu, prirodi, već pitanje opstanka svega toga. Da imamo gde da budemo, da imamo čemu da se vratimo.“

Inače, Jovan memedović ima više od 30 godina iskustva u televizijskom novinarstvu. Na RTS- u radi od 1989. godine. Počeo je kao saradnik, pa voditelj jutarnjeg programa, sportski novinar, urednik sportske redakcije, a zatim kao autor i voditelj emisije „Svet lova i ribolova“.

memedovic

Od 2003. godine, započinje autorski serijal „Sasvim prirodno“ na kom i danas radi. Od strane udruženja novinara Srbije 2007. godine dobija nagradu „Laza Kostić“ za najbolju reportažu.

Inače, dvadeset dramskih umetnika iz Beograda posetilo je u nedelju Gornje Nedeljice kako bi podržali meštane ovog i okolnih sela u nastojanjima da se spreči planirano otvaranje rudnika jadarita u tom delu lozničkog kraja.

Jovana Jeremić i Jovan Memedović u urnebesnom intervjuu koji će vas nasmejati do suza

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link