Novi Sad Vesti

Vidimo se u nekom drugom filmu: Katanac na prvi novosadski Mekdonalds posle 25 godina

mekdonalds
Foto: luftika.rs

Prvi novosadski Mekdonalds restoran, koji se nalazi na Trgu slobode, zatvorio se danas posle 25 godina rada, piše portal 021.

Kako je navedeno na portalu, na vratima restorana stoji da od 21. juna Mekdonalds više neće raditi na ovoj lokaciji, te i da će uskoro otkriti novu lokaciju na kom će se otvoriti novi.

Na ulazu piše sledeće: „Vidimo se uskoro na novoj lokaciji, a do tada posetite nas u našim postojećim restoranima“.

Ovo je jedan od četiri objekta Mekdonaldsa u Novom Sadu, a razlog zbog čega je zatvoren je i dalje nepoznat.

zatvoren mek
Foto: luftika.rs

Epidemija koronavirusa, koja je i danas aktivna, uticala je na sve ugostiteljske objekte pa tako i na ovaj veliki lanac restorana iz Amerike, te se on danas okreće ka „drajv tru“ modele koji su već odavno popularni u drugim zemljama, kao i na beskontaktnu dostavu radi zaštite radnika i mušterija.

Mekdonalds je osnovan 1940. i tokom vremena je postao najveći lanac brze hrane u svetu, a u jugoistočnu Evropu dolazi krajem osamdesetih, tačnije 1988. i to baš u Srbiju.

Naime, tada je otvoren prvi restoran iz ovog lanca brze hrane u Beogradu na kružnom toku slavija. Osam godina kasnije, 1996, prepoznatljivi logo se prvi put mogao videti u centru Novog Sada i veoma dugo je ostao jedini Mek u ovom gradu.

Tokom dvadesetpetogodišnjeg rada na Trgu slobode, ovaj Mekdonalds je bio česta stanica za proslave rođendana, kao i za đake koji su ovaj grad posećivali tokom ekskurzija.

Iako trenutno postoji na više lokacija, uključujući tržni centar „Promenada“, Železničku stanicu i Bulevar Jaše Tomića, restoran u centru grada će dugo biti onaj koji će građani Novog Sada, kao i posetioci, najbolje da pamte.

Ugostitelji u Srbiji muku muče da nađu konobare i kuvare, evo i zašto

363 Shares
363 Shares
Share via
Copy link