Magazin

Direktor novopazarske bolnice podneo 23 tužbe protiv lekara, sugrađana i jednog pacijenta

V.d. direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru, Meho Mahmutović, Osnovnom sudu u tom gradu podneo je do sada čak 23 privatne tužbe zbog uvreda i povreda časti i ugleda, objavio je radio Sto plus, a preneo 021.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, Mahmutović je u kratkom vremenskom intervalu podneo 15 privatnih tužbi zbog uvrede i osam parničnih za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti.

“Mahmutović u svim parničnim tužbama traži nadoknadu od po 200.000 dinara, odnosno, ukupno 1,6 miliona dinara”, naveli su iz Osnovnog suda.

Iz suda nisu želeli do otkrivaju koga je sve Mahmutović tužio, ali su potvrdili da je Mahmutovića protiv pojedinaca podneo više tužbi. Sto plus je ranije pisao da je Mahmutović tužio lekare i građane, čak i jednog pacijenta, koji su javno govorili o dešavanjima u Opštoj bolnici u jeku epidemije kovida-19 i tražili njegovu smenu.

Povod za tužbe, po nezvaničnim informacijama, bili su njihovi javni nastupi, izjave za medije i objave na društvenim mrežama, za koje Mahmutović navodi da mu vređaju ugled i čast.

Ćeranić: Mahmutović manipuliše dokumentima i činjenicama

Infektološkinja novopazarske bolnice Lejla Ćeranić izjavila je da vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović “izvrće činjenice i manipuliše dokumentima” u pokušaju da izbegne odgovornost za stanje u tom gradu tokom junskog talasa epidemije koronavirusa.

Mahmutović je ranije u medijima pokazao dokument u kom je po njegovim rečima, Lejla Ćeranić kao tadašnja zamenica načelnika Infektološkog odeljenja, potpisom potvrdila da “niko nije umro usled nedostatka kiseonika”, kako tvrdi 37 lekara specijalista koji traže njegovu smenu.

“Istine radi, a iza toga stojim i danas, dokument se odnosi samo na moje odeljenje sa maksimum 60 bolesničkih postelja, računajući i one u hodnicima, trpezarijama i na stolicama, a ne na celu bolnicu u kojoj je tada bilo i više od 400 pacijenata”, rekla je Lejla Ćeranić.

Ocenila je da Mahmutović “svesno ignoriše činjenicu da su pacijenti umirali zbog nedostatka kadra i smeštajnih kapaciteta, sa ciljem da umanji odgovornost, ali i diskredituje trećinu kolega specijalista, koji ga smatraju odgovornim za haos u novopazarskoj Opštoj bolnici”.

Hrabro je stajala na braniku najzaraženijeg grada, a onda je smenjena preko kurira

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link