Magazin

Hrabro je stajala na braniku najzaraženijeg grada, a onda je smenjena preko kurira

Dr Lejla Ćeranić je smenjena sa mesta v.d rukovodica službe sa infektivne bolesti Opšte Bolnice u Novom Pazaru, odlukom dr Meha Mahmutovića.

Lokalna javnost oštro je osudila ovu odluku direktora Opšte bolnice Novi Pazar, a nezvanične informacije su da je doktorki Ćeranić rešenje o smeni uručeno kuriskom službom, ne udostojivši je ni razgovora o čitavom slučaju.

Heroina u belom, tako je javnost Srbije i Novog Pazara okarakterisala doktorku Lejlu Ćeranić, infektologa iz Novog Pazara.

Lejla Ćeranić je jedan duži period bila jedini infektolog infektivnog odeljena OB Novi Pazar, u danima kada je na desetine pacijenata hospitalizovano, kada je veliki broj umirao i kada je u danima bilo preko 100 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Lejla je hrabro stajala na braniku grada i regije od ove opasne bolesti.

Putem društvenih mreža građani Novog Pazara ukazuju podršku doktorki Lejli i poručuju da će u znak zahvalnosti za sve što je i prethodnih dva meseca uradila da spasi živote građana Novog Pazara i Sandžaka stati u njeni zaštitu.

“Dr Lejla Bašić Ćeranić, heroina grada Novog Pazara, infektolog, sve vreme na prvoj liniji odbrane, bdela 24 h nad pacijentima, danima nije vidjala svoje četvoro dece, smenjena! O njenoj hrabrosti i požrtvovanju čuo je ceo region, ali ovdašnje rukovodstvo ne voli istinu”, napisala je na Tviteru korisnica @Aya_icelady.

Na mrežama je objavljen dokument o smeni u kom se navodi da se van snage stavlja odluka o imenovanju Lejle Ćeranić na mesto vd rukovodioca službe za infektivne bolesti.

lejla ceranic smena

Privremena odluka

Direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović tvrdi da dr Lejla Ćeranić nije razrešena sa funkcije načelnika infektivnog odeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

“Netačne su informacije da je dr Lejla Ćeranić razrešena sa funkcije načelnika infektivnog odeljenja. Ono što je istina, jeste da je Ćeranićeva tražila godišnji odmor i to od subote pa je na njeno mesto imenovan vršilac dužnosti. Jedini specijalista koji može da je zameni je Binela Mavrić koja je inače zamenica načelnika Bušata i imenovana je dok je Ćeranićeva na petnaestodnevnom odmoru”, rekao je Mahmutović za portal Indeksonline.rs, a prenosi Nova.

Mahmutović je rekao da se radi o standardnoj proceduri i da će nakon povratka sa odmora ona biti vraćena na svoje radno mesto.

Dr Lejla Ćeranić: Smenjena sam pre odmora

U petak ujutru sam dobila razrešenje sa funkcije vršioca dužnosti načelnika infektivnog odeljnja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, potvrdila je za Nova.rs dr Lejla Ćeranić, koja je tokom najkritičnijeg perioda borbe sa koronavirusom u ovom gradu bila jedini infektolog.

“Moj odmor nema veze sa mojim razrešenjem, to je jedina istina”, kaže dr Lejla

Prema njenim rečima, odmor je tražila tek kada je dobila razrešenje.

“Nakon uručenja, od strane kurira naše ustanove, obratila sam se sadašnjoj vd načelnika Infektivnog odeljenja, kada sam joj rekla da sutra odlazim na odmor. Ona je rekla da će o tome obavestiti direktora, jer ona misli da niko ne može da ide na odmor dok traje vanredna situacija. Nešto kasnije mi je rekla da direktor nikom ne dozvoljava da ide na odmor”, navodi dr Lejla.

Nakon toga je, priča dalje, otišla do direktora da bi sa njim razgovarala u vezi svog odmora, a koji joj je, ističe – usmeno obećan od strane dotadašnjeg koordinatora Regionalnog Covid centra, dr Mirsada Đerleka.

“Čekala sam više od sat vremena ispred kancelarije dr Meha Mahmutovića za razgovor”, kaže dr Lejla Ćeranić.

Nakon tog vremena ušla je u kancelariju.

“U kancelariji su sedeli direkor OBNP dr Meho Mahmutović, dr Alan Kurpejević, dr Mirsad Đerlek. Razgovor je protekao mirno, pri čemu mi je rečeno rečeno su planirani odmori za lekare i sestre odeljenja koji su učestvovali u borbi protiv Covid19, od 10. do 15. jula, te da moj zahtev za već uplaćeni porodični odmor, neće mnogo remetiti njihove planove”, navodi dr Lejla Ćeranić.

Razrešenje nije pominjano.

“Tokom razgovora niti ja, niti oni nismo pominjali moje razrešenje”, kaže je dr Lejla Ćeranić.

Upitana kako komentariše to što joj razrešenje nije uručeno lično, već preko kurira, kao i da li ju je kontaktirao neko nakon jučerašnjeg pritiska javnosti ona kaže:

“Naši postupci karakterišu nas kao ličnosti. Kontaktirao je me je gospodin (ministar prim n.) Rasim Ljajić da proveri šta se zapravo desilo. Njemu sam ispričala istu priču”.

Hrabra doktorka i majka četvoro dece jedini infektolog u Novom Pazaru

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
121 Shares
121 Shares
Share via
Copy link