Novi Sad Vesti

Ovo su hrabri novosadski medicinari koji već 6 dana spašavaju živote u Turskoj (FOTO)

Medicinski tim iz novog sada turska
Foto: Telegraf / ustupljene fotografije

Katastrofalan zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju odneo je više od 41.000 života, a spasilačke ekipe iz čitavog sveta već deset dana danonoćno su na terenu u pogođenim područjima u potrazi za preživelima među ruševinama.

Poznato je da su na terenu u Turskoj vatrogasci iz Novog Sada koje predvodi potražni pas Zigi, kao deo srpskog spasilačkog tima u ovoj zemlji, ali oni nisu jedini koji pružaju pomoć unesrećenima.

Medicinski tim iz novog sada turska 2
Foto: Telegraf / ustupljene fotografije

Naime, osim pripadnika vatrogasne brigade, u Turskoj je od petka i Medicinski spasilački interventni tim iz Novog Sada, koji je pomagao i pri transportu bolesne devojčice u jednu pedijatrijsku kliniku, piše Telegraf.

– Svi naši članovi su bezbedni i spremni da ulože sve napore u nadi da ćemo pronaći nekog živog – rekao je jedan od vođa tima Dragan Bjelić, inače student završne godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Medicinski tim iz NS turska
Foto: Telegraf / ustupljene fotografije

Ovaj medicinski tim inače čine Dragan Bjelić, Ivan Rakovic, Spiridon Efaplomatas, Branislav Ćurčin, Dunja Halilović, Vesna Aleksić i Jasna Dizdarević Yizdil, a u stalnoj su saradnji sa AKUT (Arama Kurtarma Dernegi) i sa timom iz Brazila.

Oni će do daljnjeg biti u Turskoj i nastaviće svoju humanu misiju.

Izvor: Telegraf

Hrabri novosadski pas Zigi nanjušio živu osobu ispod ruševina u Turskoj, spasavanje u toku

Čitajte Luftiku na Google vestima

337 Shares
337 Shares
Share via
Copy link