Magazin

Nastavak slučaja “MATURANT”: Direktor škole poručio da se ne kaje!

Đaci iz Arilja koji su na matursku ekskurziju pošli sa predsednikom skupštine opštine Dragišom Terzićem i njegovom novom suprugom, vratili su se iz Italije, ali bez mladenaca. Sa decom se iz Italije vratio i direktor Ranko Davidović, koji je za TV Prvu rekao da se ne kaje zbog svega što se desilo.

On smatra da je polazak na ekskurziju bračnog para Terzić sa maturantima, “dobra stvar za školu”, a na osoude što na put nije krenuo đak generacije, direktor se krije iza birokratije i kaže da đak generacije još nije izglasan.

Osim što gratis mesta nisu dodeljena učenicima slabog materijalnog stanja, već su na ekskurziju pošli opštinski zvaničnik i njegova žena, put su pratili i drugi problemi, poput čestih kvarova autobusa.

Zbog toga su deca putovala nebezbedno i neuslovno, gubilo se mnogo vremena, a došlo je do toga i da su đaci morali da guraju autobus!

Direktor škole, Ranko Davidović, koji je i sam bio na pomenutoj eksurziji, nakon što je skandal dospeo u medije, iz Italije je poručio da daje ostavku.

U razgovoru za TV Prvu, Davidović je rekao da oseća odgovornost, ali da se ne kaje, a potom se i izvinio (?!) a izjavio je i da đak generacije zvanično nije izabran, kao i da starešine nisu predložile učenike za gratis putovanje.

“Đak generacije ne postoji”

– Pošto se pominje učenik generacije, on se bira u svakoj školi na kraju školske godine. Učenik generacije ne postoji u septembru ili oktobru, već u junu mesecu. Po tom pitanju ne snosim nikakvu odgovornost – rekao je Ranko Davidović, direktor ove škole.

Takođe, mediji su preneli i da su neki od najboljih učenika lošijeg materijalnog stanja ostali u Arilju i da im nije dato gratis putovanje.

Razredne starešine nisu nominovale nikog za gratis?

– Gratis putovanje koje agencije koje organizuju put daju idu na 20 prijavljenih učenika. Praksa je da odeljenske starešine predlože učenike za gratis putovanje direktorima škola. Takvih ponuda nije bilo. Učenici imaju dva gratis putovanja i poslednja rata će biti umanjena za ta dva gratisa svim učenicima koji su bili na ekskurziji – istakao je.

On je za TV Prvu izjavio i da se ne kaje.

– Ja kao direktor i odgovoran čovek zaista osećam odgovornost, ali se uopšte ne kajem za sve ono što sam uradio, za ono što sam prevideo na veoma loš način za školu. U to ime se prvo izvinjavam roditeljima, učenicima i svom kolektivu – rekao je Davidović.

Davidović je dodao da je lično pozvao Terzića da se pridruži putovanju.

– Ja ne mešam funkciju predsednika skupštine i ime predsednika skupštine – rekao je direktor, ma šta to značilo.

– Dragišu Terzića sam pozvao kao čoveka koji je deo aktiva za školski razvojni plan. U prethodnih šest, sedam meseci je mnogo učinio na prezentovanju dobrih uspeha škole o kojima se, nažalost, danas ne piše – dodao je Davidović.

Danas se sastaje školski odbor povodom slučaja skandalozne ekskurzije, a Davidović je razgovor za TV Prvu zaključio sledećim rečima:

– Smatram da nisam kriv i da sam uradio dobru stvar za školu.

Terzić: “Platili smo put”

Predsednik SO Arilje Dragiša Terzić tvrdi da je na ekskurziju sa maturantima krenuo na poziv direktora Ranka Davidovića, sa kojim sarađuje oko projekata i unapređenja rada ove škole, te objašnjava da su on i njegova supruga platili put kao i da nije bio upućen u to da dva učenika nisu otišla na ekskurziju zbog slabijeg materijalnog stanja, prenosi Tanjug.

– Da se bilo ko iz škole obratio meni ili bilo kome u opštini sigurno bi našli sponzore za dvoje dece, ali to niko nije učinio – tvrdi on.

Na tvrdnje da su on i supruga zauzeli mesta učenicima i da su oni zbog toga morali da sede na podu autobusa, Terzić ističe da to apsolutno nije tačno.

– Krenuli smo iz Arilja autobusom sa 80 mesta i bila su 22 mesta viška, tako da ta priča da smo supruga i ja seli na mesta dece koja nisu mogla da krenu apsolutno nije tačna. Da je to bilo tako ne bih ni krenuo na put – kaže Terzić i dodaje da je istina da su promenili četiri autobusa na putu po Italiji.

“Situacija je ispolitizovana”

Terzić je mišljenja da je cela situacija ispolitizovana i da iza svega stoji bivši predsednik opštine Zoran Todorović.

– Na kraju voleo bih da pitate decu kako sam se ja tamo ponašao, da li kao roditelj ili kao političar -rekao je za Terzić, kako kaže zatečen načinom na koji je bio izložen javnosti a da pri tom nije imao mogućnost da kaže bilo šta u svoju odbranu.

Istovremeno predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković kaže da je Terzić kao predsednik skupštine tražio godišnji odmor koji mu je odobren na period od sedam dana i da putovanje nije plaćeno iz budžeta.

Dragiša Terzić, predsednik SO Arilje: Kako mi je palo na pamet da se uvalim klincima na matursku ekskurziju?

Izvor: Blic

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link