Magazin

„Znate ko mu je sredio da ne ide u zatvor? Pa, tata!“: Meštani Dubone otkrili nove detalje o masovnom ubici

ubica-dubona-mladenovac
Foto: MUP

Meštani Dubone, odakle je Uroš B. (20), koji je prošle nedelje ubio osam osoba a ranio 13, nakon hapšenja njegovog oca Radiše B. (55) ističu da su mišljenja da treba da bude uhapšena i majka ubice, ako ništa drugo – onda zbog vaspitanja sina, ali i da će svi potpisati peticiju da se porodica iseli iz sela, piše Nova.

Besni, ogorčeni i ožalošćni meštani sela, dan nakon hapšenja oca ubice kod koga je pronađen čitav arsenal oružja, navode da je to trebalo i ranije da se dogodi.

– Odmah kada se saznalo da je njihov sin pobio nedužnu decu, i otac i majka, trebalo je da budu uhapšeni. Kada je njihov sin pobio decu na početku života, pored njega i oni su krivi.

Da ne govorimo o tome da je njihov sin odranije poznat kao problematični mladić, koji je ubijao životinje, vozio traktor nenormalnom brzinom kao dete, a kasnije motor po centru sela, a oni su uvek i za sve imali opravdanja – kažu potreseni ljudi.

Jedan od poznanika porodice navodi da je svojevremeno, tada maloletni, Uroš B. bio izuzetno bahat, te je tako pre dve godine namerno udario motorom policajca koji je pokušao da ga zaustavi u Mladenovcu.

– Znate ko mu je sredio da ne ide u zatvor? Tata. Radio je šta god je hteo, a tata je rešavao njegove probleme.

Pravio je probleme i u školi, pa kada bi mu zapretili da će pozvati njegovu majku, on se sa osmehom podrugivao uz komentar: „Ne morate kevu, doći će moj ćale da vam objasni sve“ – kaže sagovornik.

Osumnjičeni Uroš B, kako navode meštani Dubone, često je pravio probleme, a znaju ga i po tučama.

– Tukao je i starijeg meštanina od 70 godina jer nije imao kontrolu, mislio je da je nepobediv, neustrašiv. Tako je vaspitan. Takav stav imaju i njegovi roditelji.

Pa on je sa 10 godina vezivao pse i ubijao ih iz pištolja. Tada su svi znali to, a niko nije reagovao, nije to dečja igra, videlo se da nije normalan. Njegov otac je o tome pričao uz osmeh, prepričavao je i dičio se sinovljevim glupostima – kaže meštanin Dubone.

Na pitanje da li je istina da meštani traže da se porodica iseli iz sela, naši sagovornici kažu da se šuška tako nešto, ali da nije još pokrenuto.

– Svakako ćemo mi prvo potpisati. Verujte, jasno govorimo po selu, više nema straha, to zlo mora da se iseli iz Dubone. Nema njima normalnog života jer su ga i nama uskratili.

Zakazao je sistem, zakazalo je društvo ali roditelji su krivi i tu smo svi usaglašeni. Treba ih iz Srbije iseliti jer kada vidimo njegovu majku i brata u selu, verujte mi, svi se uznemirimo, radi nam bes, nevinu nam decu ubi iz razvrata – zaključuju naši sagovornici.

Podsetimo, otac osumnjičenog za masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni Radiša B. uhapšen je sinoć, a u njegovoj kući pronađen je arsenal oružja.

On se sumnjiči da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na informativni razgovor privedena je i majka, snaja, kao i brat Uroša B, nakon čega su pušteni.

Pogledajte hapšenje oca ubice iz Mladenovca, policija mu pronašla oružje i municiju (VIDEO)

176 Shares
176 Shares
Share via
Copy link