Film Magazin Srbija

Nikoli Koji po naredbi oduzeta glavna uloga, a za Seku Sablić pljuvačina u Skupštini

Gostujući u emisiji Utisak nedelje, advokat i jedan od osnivača Skupštine slobodne Srbije, Božo Prelević, komentarisao je sramnu scenu od pre nekoliko dana, kada je glumica Seka Sablić bila predmet napada u Skupštini od strane poslanika Srpske napredne stranke, Marka Atlagića.

Prelević je ostao u čudu što niko od kolega glumaca nije stao u Sekinu odbranu, a istu stvar na Tviteru je komentarisao i reditelj Srđan Dragojević.

“Božo Prelević je u pravu – nema kolega da stanu iza Seke Sabljić. Evo, nas par. Ali, Božo ne zna – Telekom i RTS snimaju 30 serija, uloženo je 50 miliona evra, radi jedno 400 glumaca, “zlatno doba”! Nikola Kojo je izgubio glavnu ulogu u seriji jer su naredili producentu. Svi to znaju, ćute”, napisao je Dragojević na Tviteru.

Njegova objava na Tviteru usledila je nakon što se Prelević u “Utisku” zapitao zašto glumci ćute na uvrede usmerene ka Seki Sablić.

“Zašto ćute glumci? Njih 5.000 ili 50.000. Organizuju se na društvenim mrežama 10 minuta za mnogo veću glupost. Pa, gde ste umetnici? Što ne odbranite Seku Sablić? Što ne stanete u njenu odbranu? Je l’ vas strah, plašite se, bojite se”, rekao je Prelević sinoć u “Utisku”, a preneo portal Nova.

Podsetimo, glumica Seka Sablić, još jedna je u nizu kultnih glumica koja se našla na udaru poslanika SNS.

Iako je mesecima unazad kritikovala vlast i njene predstavnike – najviše zbog loše politike, lošeg životnog standarda i zabrinjavajuće pozicije u kojoj se kultura nalazi – “kontraudarac” stigao je pre nekoliko dana, i to od poslanika Srpske napredne stranke, Marka Atlagića.

On je tokom skupštinskog zasedanja za srpsku glumicu Seku Sablić rekao da nije patriota, nadovezujući se na intervju koji je ona nedavno dala za nedeljnik NIN. Seka Sablić je u pomenutom intervjuu između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”, a Atlagić je iskoristio svoje vreme u Skupštini, kako bi ovo komentarisao.

“U napade na Aleksandra Vučića, Jorgovanku Tabaković, Sinišu Malog uključila se glumica, gle čuda, Jelisaveta Sablić, zvana Seka. A znate zašto napada Tabaković? Jer je najbolji guverner Narodne banke Srbije u poslednjih 20 godina. Zašto Aleksandra Vučića? Jer je najbolji predsednik države u zadnjih 50 godina. Nek neko kaže da nije. A Sinišu Malog? Pa, čija su zasluga finansije u zadnje tri godine. I najbolji finansijski uspeh smo doživeli za vreme njega. Sablić kritikuje i državu. Nju ne interesuje Narodni muzej, šta je u kulturi napravljeno za vreme Tasovca i Vukosavljevića. Nju ne interesuje Muzej savremene umetnosti i druge kulturne ustanove. Znate šta je odgovorila ko je najbolji ministar kulture? Rekla je Lečić, jer je uveo nacionalne penzije”, rekao je on.

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

683 Shares
683 Shares
Share via
Copy link